D. Lavrinovičius: D-Mo ir Big V nėra rinktinės ateitis, jie dabartis!

Lietuvos krepšinio ekspertai, sirgaliai ir net varžovai neabejoja – Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas yra tie krepšininkai, kurie ateityje ves rinktinę į pergales.
Su tuo nesutinka Darjušas Lavrinovičius: „Jie – ne ateitis. Jie jau dabartis! Pažiūrėkit, jie jau dabar sėkmingai žaidžia. Ramu, kad yra, kas pakeis brolius“, – sporto portalui SportIN.lt šyptelėjo 33-ejų brolis, kuriam treniruotėse vis sunkiau stumdytis su stiprėjančiu jaunimu.

Su Lietuvos rinktine Europos čempionatui šiuo metu ruošiasi šeši aukštaūgiai. Didelė tikimybė, kad vienam iš jų prieš pat pirmenybes Jonas Kazlauskas padėkos už darbą. Vargu, ar tuo krepšininku gali tapti kapitonas Robertas Javtokas, Jonas Valančiūnas, Linas Kleiza.

Didžiausia konkurencija turėtų būti tarp Donato Motiejūno bei brolių Darjušo ir Kšištofo, tačiau D.Lavrinovičius dėl konkurencijos nesijaudina. „Rinktinei tai tik į naudą“, – tikina D.Lavrinovičius.
Jis gyrė jaunuosius rinktinės aukštaūgius – J.Valančiūnui 21-eri, o D.Motiejūnui rugsėjį bus 23-eji – kurie per metus NBA lygoje gerokai patobulėjo.

„Jie dadėjo NBA lygoje. Taip ir turi būti. Abu jauni, darbštūs, tai privalo tobulėti. Jei tinginiai būtų, tai netobulėtų, o jei noras yra dirbti, tai ir tobulės.“

„Abu gerai atrodo treniruotėse. Ir Kuzia (Mindaugas Kuzminskas, kitas jaunas rinktinės kandidatas, – SportIN.lt) gerai atrodo – kai miega prie veidrodžio“, – pokštaudamas atsakė D.Lavrinovičius.
Jau daugiau nei mėnesį su rinktine sportuojantis brolis džiaugėsi, kad komandos veidas po truputį ryškėja: „Žaidimas gerėja. Rinktinė atrodo išlaikyta, protinga. Dabar mums reikia daugiau rungtynių su stipresniais varžovais. Tokių testų, kaip Makedonijoje.“

Jei būtų varžovų treneris, D.Lavrinovičius nežinotų, ką stabdyti Lietuvos rinktinėje – mūsiškių stiprybe turėtų tapti įvairiapusiškas žaidimas.
„Varžovai turėtų visko bijoti. Pas mus visose pozicijose yra talentingų žmonių. Kita vertus, nemanau, kad varžovai šiais laikais akcentuoja gynybą prieš vieną ar kitą žaidėją. Jie ruošis stabdyti visą komandą, visų pozicijų žaidėjus“, – pridūrė brolis.

Penkias pergales iš tiek pat galimų „Eurobasket 2013“ pasiruošimo cikle iškovoję lietuviai jėgas vėl tikrinsis trečiadienį – nuo 19.15 val. Vilniaus „Siemens“ arenoje su suomiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

morka

morka portretas
ka reiskia straipsnio pavadinimas,,,,ar daugiau be broliuku nieko nera.,/,//,/,/,/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių