D. Adomaitis: visi mūsų sirgaliai nusipelnė šios pergalės

  • Teksto dydis:

Po pergalės „Tete-a-Tete Casino-LKL“ pusfinalyje prieš Kauno „Žalgirį“ (73:70) Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis išreiškė padėką „Švyturio“ arenoje nuostabią atmosferą sukūrusiems sirgaliams, rašo portalas bcneptunas.lt.

Strategas taip pat nurodė, kokie žaidimo komponentai lėmė pergalę: „Visi mūsų sirgaliai nusipelnė šios pergalės. Vyrai už sukurtą atmosferą atsilygino bekompromise kova ir energija. Tribūnose palaikymas buvo fantastinis – ačiū sirgaliams. Gynyboje padarėme gal 3 kartus mažiau taktinių klaidų, negu pirmose serijos rungtynėse Kaune. Žymiai geresnė buvo ir kova dėl atšokusių kamuolių. Mūsų energija taip pat buvo visiškai kitokia. Džiaugiamės pergale prieš labai pajėgią komandą ir žiūrime toliau.“

Kalbėdamas apie artėjančias rungtynes D. Adomaitis pabrėžė, kad „Žalgiris“ yra ne tik pusfinalio serijos, bet ir viso čempionato favoritas, o norint kautis su daugkartiniais šalies čempionais kaip lygus su lygiu, reikalinga ir sėkmė.

„Visi sutiks, kad „Žalgiris“ yra favoritas ne tik šioje serijoje, bet ir visoje lygoje. Jeigu mes norime su juo kovoti, mūsų žaidėjai negali sužaisti žemiau savo galimybių ribos. Mums reikia būtent tokio Martyno, koks jis buvo šiandien. Tikimės, kad jis kitą kartą bus dar geresnis. Turime rezervų ir kažkas turi sužaisti ypač gerai. Reikia sėkmės ir tokių Chriso Loftono metimų iš vidurio aikštės. Reikia, kad Arnas Butkevičius, kuriam varžovai suteikia laisvės iš toli, kitą kartą pataikytų ne 3, o 4 tritaškius. Kai mano žaidėjams sekasi, aš esu patenkintas labiau nei jie patys. Tiek serijoje su Utenos „Juventus“, tiek dabar, negalime galvoti, kas bus ketvirčio pabaigoje ar kitose rungtynėse. Tu turi žaisti gynyboje taip, lyg ji tau būtų paskutinė krepšinyje. Po to tas pats mentalitetas turi persikelti į puolimą. Suprantame, kad penktadienį bus be galo sunku. Žalgiriečiai bus pikti ir norės išlieti pyktį“, – užbaigė „Neptūno“ strategas.

„Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius: „Sveikiname Klaipėdą su pergale, kuri buvo tikrai pelnyta. Laimėjo komanda, kuri labiau to norėjo, kuri daugiau kartų krito ant grindų ir tikrai daugiau kovėsi negu mes. Kai kuriems mano žaidėjams turėtų būti gėda dėl tokio pasirodymo. Žinau, kad tai bus antraštė, bet taip ir yra. Mes neatsakėme į jų fizinę kovą. Gal mano žaidėjai tikėjosi, kad ir antros rungtynės bus tokios lengvos. Reikia prisiimti kažkokią trenerio atsakomybę už komandos neužkūrimą, tačiau šiandien mano žaidėjai neįvertino varžovo ir šitos atmosferos. Jie atsibudo ir pradėjo kautis per vėlai. Kai pagalvoji, kad esi labai geras, gyvenimas visada tave nubaudžia. Tikiuosi, tai bus gera pamoka. Jeigu tu neatsiduodi 100 proc., tu nenugalėsi daugelio komandų. Viena komanda griuvo ant kamuolio, o kita vaikščiojo. Sekasi tai komandai, kuri labiau nori, tada jai padeda ir emocijos, ir sirgaliai, ir jie patys.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių