D. Adomaitis tikisi Klaipėdos sirgaliams padovanoti pergalę Čempionų lygoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos vicečempionas Klaipėdos „Neptūnas“ intensyviai ruošiasi spalio 25 dieną (antradienį) „Švyturio“ arenoje vyksiančioms FIBA Čempionų lygos turnyro rungtynėms su Varezės „Openjobmečio“ (Italija) ekipa.

Neptūniečiai pirmadienį stebėjo varžovų rungtynių vaizdo įrašus, analizavo jų stipriąsias ir silpnąsias vietas, o vėliau patys surengė treniruotę krepšinio aikštelėje.

„Varezės ekipa – itin pavojinga, turinti labai pajėgius individualius žaidėjus. Be to, jie į Klaipėdą atvyko po laimėtų rungtynių namuose po pratęsimo, tad yra pakilime, psichologiškai jaučiasi tvirtai. Jų žaidimas pagrįstas greitomis atakomis – atakuoja krepšį po 1-2 perdavimų, atakuoja po 5-8 sekundžių. Pagrindinis uždavinys – sustabdyti jų greitas atakas ir laimėti kovą dėl atšokusių kamuolių. Paskutines ketverias rungtynes jie po savo krepšiu vidutiniškai atsikovojo po 16 kamuolių puolime. Jei mums pavyks pristabdyti jų stipriąsias puses, tada tikrai turime galimybių nugalėti“, – rungtynių išvakarėse kalbėjo „Neptūno“ vyr. treneris Dainius Adomaitis.

Anot jo, galutinis rezultatas priklausys nuo darbo gynyboje.

„Italijos komandos žaidėjai – labai atletiški ir propaguojantys fizine jėga paremtą krepšinį. Turime stengtis žaisti drausmingai, nesuteikti jiems antrų šansų. Reikia išeiti į aikštę kovoti, grumtis dėl kiekvieno aikštės centimetro, dėl kiekvieno kamuolio. Per pirmąsias FIBA Čempionų lygos turnyro rungtynes Turkijoje iškovojome pergalę. Norisi džiaugsmingų akimirkų padovanoti ir namuose nuolat mus palaikantiems samiems sirgaliams “, – teigė treneris.

FIBA Čempionų lygos turnyre, be Italijos ir Turkijos ekipų, „Neptūno“ grupėje (C) taip pat rungtyniauja Prancūzijos čempionas Vilerbano „Asvel“ klubas, Salonikų PAOK, Oldenburgo „EWE Basket“ bei kaimyninės ekipos – Ventspilio „Ventspils“ iš Latvijos ir „Rosa Radom“ iš Lenkijos.

„Neptūno“ pirminis tikslas – patekti į antrąjį Čempionų lygos turnyro etapą ir ten toliau tęsti kovas.

FIBA Čempionų lygos pagrindiniame etape iš viso varžosi 40 komandų. Jos suskirstytos į penkias grupes po aštuonias ekipas. Į atkrintamąsias varžybas pateks 24 komandos: iš kiekvienos grupės – po keturias arba penkias. Visų penkių grupių nugalėtojos ir trys geriausios antrąją vietą užimsiančios ekipos praleis pirmąjį atkrintamųjų varžybų ratą ir iškart keliaus į aštuntfinalį.

FIBA Čempionų lygos reguliarusis sezonas baigsis sausio 25 d., atkrintamosios varžybos prasidės vasario 7 d. Pirmuose trijuose atkrintamųjų varžybų etapuose bus žaidžiami dvejų rungtynių mačai, o Čempionų lygos nugalėtojai paaiškės finalo ketverte, kuris bus surengtas balandžio 28-30 d.

Čempionų lygos grupių etape iš viso į kovas stoja 22 šalių komandos. Po keturias ekipas atstovaus Italijai, Prancūzijai ir Turkijai, po tris – Graikijai ir Vokietijai, po dvi – Lietuvai, Belgijai, Izraeliui, Lenkijai ir Serbijai, po vieną – Čekijai, Danijai, Ispanijai, Juodkalnijai, Kroatijai, Latvijai, Rumunijai, Rusijai, Slovėnijai, Suomijai, Ukrainai ir Vengrijai.

Spalio 30 dieną (sekmadienį) 17 val. „Švyturio“ arenoje neptūniečių laukia dar viena sunki akistata, šįkart LKL čempionate su Vilniaus „Lietuvos rytu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių