D. Adomaitis: ryte vietoje treniruotės žiūrėjome „Warriors“ rungtynes

Dainius Adomaitis ryte žiūrėjo eilinį įspūdingą „Golden State Warriors“ komandos pasirodymą. Klay Thompsono pelnyti 60 taškų įkvėpė Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkus FIBA Čempionų lygos rungtynėse surengti panašų šou.

Taip spaudos konferencijoje po mačo su Ušako „Sportif“ juokavo D. Adomaitis, kalbėdamas apie net 42 taškus pelniusį Jimmy Baroną. Amerikietis realizavo net 10 iš 15 tritaškių, o jų galėjo būti ir daugiau, nes keletą tolimų metimų buvo truputį užmynus ant tritaškio linijos.

D. Adomaitis prisiminė tik vieną panašų asmeninį žaidėjo pasirodymą, būnant jam treneriu.

„Dirbant Lenkijoje vienas mano žaidėjų buvo pelnęs apie 40 taškų. Bet tai yra kreditas komandai, kuri stengiasi. Šiandien ryte vietoje treniruotės žiūrėjome „Golden State Warriors“ rungtynes ir sakėme, kad vakare padarykime taip pat“, – geros nuotaikos po pergalės nestokojo D. Adomaitis.

Apie rungtynes: Puolime atrodėme fantastiškai. Kuomet žaidėjai pajuto, kad J. Baronas yra „karštas“, visi dirbo jam – statė užtvaras, skirstė perdavimus. Sužaidėme daug situacijų, ką jam esame sukūrę. Visgi gynyboje buvo nemažai momentų, kuomet padarėme taktines klaidas. Galėjome perlaužti rungtynes padarydami vieną dalyką – atsitverdami savo žmones ir energingiau kovodami dėl atšokusių kamuolių.

Apie varžovų technines ir nesportines pražangas: Mes analizavome jų rungtynes. Matėme jų paskutines rungtynes Turkijos lygoje su Stambulo „Galatasaray“. D'Angelo Harrisonas yra crazy žaidėjas. Labai akcentavome, kad nepasiduotumėme jiems. Jie norėdami mus išprovokuoti prisidarė bėdų sau. Teisėjavimą šiandien vertinu gerai, teisėjai deramai reagavo į įvykius aikštėje. Svarbiausia, kad mūsų žaidėjų oponentai neišmušė psichologiškai.

Apie varžovų priekinę liniją: Pasiruošti šioms rungtynės turėjome tik vieną dieną. Per ją akcentavome jų mažus žaidėjus – D. Harrisoną ir Marką Lyonsą, bet pastarąjį jie atleido atvykę į Klaipėdą. Jie truputį pakeitė savo žaidimą, tačiau kai kuriose situacijose galėjome žaisti geriau. Per lengvai leisdavome varžovams priimti kamuolį, o kuomet surinkome pražangų, per daug leisdavome mesti baudos metimų.

J. Barono ir D. Adomaičio komentarai:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių