D. Adomaitis: po rungtynių du mūsų žaidėjai išvyko į ligoninę

Klaipėdos „Neptūnas“ staigmenų į LKL superfinalą neperkėlė. Antrajame ketvirtyje antrą pavarą įjungę žalgiriečiai greitai įgijo dviženklį pranašumą, o po mačo kalbėjęs uostamiesčio ekipos strategas Dainius Adomaitis išskyrė būtent šią jo komandai nemalonią atkarpą.

„Pelnyta „Žalgirio“ pergalė. Manau du momentai lėmė jų pergalę. Pirmas, kai antrame kėlinyje pralaimėjome 10:0 atkarpą. Patys nepataikydami gerų metimų darėme klaidas grįždami. Su tokia komanda kai leidi jiems pelnyti 29 taškus lengvus taškus, tai yra neįmanoma laimėti. Nes jie yra Eurolygos komanda ir žino, kaip tas skirtumas auga. Mums reikia su jais žaisti lygiai, nepaleisti į priekį ir žaisti be duobių“, – konstatavo strategas.

„Neptūną“ šiose rungtynėse skandino „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas, kuris pelnė 29 taškus, sugriebė 11 kamuolių ir surinko 40 naudingumo balų. Adomaičio teigimu, po ankstyvų Jerai Granto pražangų, varžovų puolėją sulaikyti buvo sunkiai įmanoma.

„Grantas buvo tas, kuris turėjo stabdyti Jankūną ir tos jo pražangos lėmė mūsų mažesnę rotaciją. Todėl kiti žaidėjai turėjo būtų su Jankūnu“, – teigė Adomaitis.

Specialistas savo akimis pamatė po penkių mėnesių pertraukos į aikštelę sugrįžusį Robertą Javtoką. Adomaitis neabejoja – aukštaūgis net ir po ilgos be krepšinio praleistos pertraukos komandai daro neginčijamą įtaką.

„Visi žino Roberto stipriąsias puses. Jis yra ramstis ir to, ką jis daro, statistikoje nepamatysi. Jis visada teisingoje pozicijoje, jo parama gynyboje visada tokia, kokia turi būti“, – veterano pajėgumu neabejojo Adomaitis.

Klaipėdos klubo strategas taip pat atskleidė, kad du jo auklėtiniai – Jerai Grantas ir Arnas Butkevičius po susitikimo nieko nelaukdami patraukė į ligoninę.

„Man čia neramiausios minutės, nes komandos daktaras išvažiavo į ligoninę su Butkevičiumi ir Grantu. Butkevičiui suskaudo koją šokant, dar nežinome, kas jam atsitiko“, – sakė Adomaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių