D. Adomaitis: neturime centimetrų, bet esmė ne tame

  • Teksto dydis:

Klaipėdos "Neptūno" vyr. treneris Dainius Adomaitis džiaugiasi, kad jo ekipa FIBA Čempionų lygos turnyre žygiuoja pergalingai – trečiadienio vakarą Klaipėdoje 14 taškų skirtumu - 81:67 buvo patiesti ir Prancūzijos čempionai Vilerbano "Asvel" krepšininkai.

Klaipėdiečiai su trimis pergalėmis FIBA Čempionų lygos turnyro C grupėje išlieka vienvaldžiais lyderiais.

„Pirmiausia tai buvo tikrai labai geras vyrų darbas gynyboje. Mes žaidėme prieš komandą, kuri kiekvienose rungtynėse vidutiniškai pelno po 85 taškus. Manau, kad tai viena didžiausių potencialų puolime turinčių komandų. Vyrai šaunuoliai drausmingai laikėsi plano visas 40 minučių. Gerai, kad laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių – 35:28 ir antroje rungtynių pusėje išlaikėme skirtumą. Kiekvienose rungtynėse akcentuojame kovą dėl atšokusių kamuolių. Neturime mes daug centimetrų, bet ne tame esmė. Svarbiausia, kaip dideli žaidėjai atsitveria varžovus ir kaip maži žaidėjai padeda atkovoti kamuolius. Šįvakar mūsų mažiukai labai padėjo. Buvo klaidelių, tačiau esu patenkintas savo vyrų žaidimu. Kontroliavome mačą“, – po rungtynių kalbėjo „Neptūno“ treneris D. Adomaitis.

Pasiteiravus, ar „Asvel“ ekipa - stipriausia pogrupyje, D. Adomaitis to garsiai teigti nesiryžo.

„Dar nesužaidėme su visomis savo grupės komandomis pirmų rungtynių. Mūsų grupėje yra daug gerų komandų. Ventspilio komanda atrodo labai gerai, Oldenburgo „EWE Baskets“ ekipa taip pat pajėgi. Juos „Asvel“ krepšininkai įveikė tik paskutiniu rungtynių metimu. Negalime galvoti, kad „Asvel“ yra stipriausia. Teks kautis su visais“, – pridūrė treneris.

15 taškų prie „Neptūno“ pergalės pridėjęs kapitonas Martynas Mažeika teigė, kad jam svarbiausia ne asmeniniai statistikos duomenys, o galutinis teigiamas komandos rezultatas.

„Į savo statistiką niekada net nežiūriu. Man svarbiausia yra tai, kad laimėtų komanda. Ruošiamės šiai dvikovai labai atsakingai. Žinojome, kad tai stiprus varžovas. Džiaugiamės, kad iki galo išlaikėme tempą ir išsaugojome persvarą. Dabar nesižvalgome aplinkui ir nesidžiaugiame dėl gero starto FIBA Čempionų lygos turnyre. Koncentruojamės į kiekvienas rungtynes, tiek LKL, tiek FIBA Čempionų lygoje“, – spaudos konferencijoje kalbėjo M. Mažeika.

Tiek „Asvel“ ekipos rezultatyviausias žaidėjas Nikola Dragovičius (pelnė 18 tšk.), tiek Prancūzijos ekipos vyr. treneris. J. D. Jacksonas pabrėžė, kad „Neptūnas“ – stiprių, atletiškų vyrų ekipa, kuri namuose kaunasi itin galingai.

„Neptūno“ žaidėjai kovėsi labai susikoncentravę, palaikė intensyvų žaidimo tempą, kietai gynėsi ir pelnytai iškovojo pergalę“, – sakė „Asvel“ ekipos treneris.

Jam pritarė ir N. Dragovičius.

„Neptūnas“ rungtynes pradėjo geriau – išsiveržė į priekį ir mums nebepavyko pakreipti įvykių savo naudai“, – kalbėjo „Asvel“ ekipos lyderis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių