D. Adomaitis: man tenka prisiimti atsakomybę

Lietuvos rinktinė važiuoja namo. Štai taip, jau po aštuntfinalio etapo. Lietuviams Sinano Erdemo arena antrą kartą sėkmės neatnešė ir vilčių teikęs 2017-ųjų Europos čempionatas baigėsi fiasko.

Po pralaimėjimo Graikijos rinktinei treneris Dainius Adomaitis prisiėmė atsakomybę dėl nesėkmės Turkijoje.

„Man, kaip treneriui, reikia prisiimti atsakomybę, kad nesugebėjau žaidėjų atskirti ir nukapoti nuo tos aplinkinės informacijos. Nes kalbėjome, kartojome, kad Graikija yra patyrusi komanda, žino, kaip žaisti. Padarėme daug psichologinių klaidų tiek puolime, tiek gynyboje.

Tokias klaidas darėme tik pirmose rungtynėse su Gruzija. Man tenka prisiimti atsakomybę, nes visi čia aplinkui labai gražiai rėkavo ir darė papildomos motyvacijos Graikijai. Visi. Visi ekspertai“, – sakė Adomaitis.

Kaip treneris, turiu prisiimti atsakomybę. Tos klaidos gynyboje, kuriose situacijose galime rizikuoti, su kuriais sužaisti agresyviai... To neišpildėme. Neketinu kaltinti nė vieno žaidėjo. Tai – mano atsakomybė“, – konstatavo Adomaitis.

Taip baigėsi šių metų Lietuvos rinktinės žygis. Žygis, kuris Tel Avive buvo pradėtas itin svajingai. Keturios pergalės per penkerias rungtynes į Lietuvą plūstelėjo optimizmo ir tikėjimo bangą.

Šia Lietuvos rinktine tikėjo ir treneris.

„Aš tikėjau šia komanda. Labai“, – liūdnu balsu Lietuvos žurnalistams pridūrė Adomaitis.

Graikų tritaškių varpyti lietuviai dar turėjo vilties. Jei ketvirtasis kėlinys prasidėjo solidžiu deficitu (48:61), tai ketvirčio viduryje Graikijos sirgaliai buvo tildomi, kai po Edgaro Ulanovo baudų metimų skirtumas buvo perpjautas vos iki keturių taškų (59:63).

Tačiau netrukus miegantis graikiškas milžinas ir vėl pabudo. Tik tas nubudimas baigėsi visišku lietuvių nuskandinimu.

– Kiek įtakos turi tai, kad šiai komandai trūko patirties?

– Mes esame gana jauna komanda, kuri pirmą vasarą kartu. Įtampos aišku yra, nes svarbiu metu nepriėmėme gerų sprendimų.

– Ar šiandien netrūko tolimų metimų?

– Žinoma pritrūko. Tie procentai praėjusiose rungtynėse buvo geresni. Bet mes niekada neabejojome, o šiandien atsirado abejonė metimu. Mes juos gerbiame, bet jų nebijome, todėl savo sprendimais abejoti neturime. Bet atsitiko kai kuriose situacijose kitaip.

– Ar galima pasakyti, kad rezultatas parodo komandos lygį?

– Nenoriu apie tai kalbėti. Nei apie lygį, nei apie rezultatą.

– Ketvirtajame kėlinyje buvo gera atkarpa, kai atrodė, kad jau užsikabinote. Kas atsitiko, kad nepavyko perlaužti rungtynių?

– Buvo kelios atkarpos, kai gynyboje susitvarkėme tikrai gerai. Darėme tai, kaip buvome sutarę žaisti, bet puolime nepriėmėme gerų sprendimų. Keletos teisingų metimų nepataikėme, kartais ir sėkmės pritrūko.

– Kokios mintys apie šios komandos ateitį?

– Klausykite, be galo sunku kalbėti apie ateitį, kai tu iškrenti šiame etape. Supraskite, prašau.

– Ką rūbinėje pasakėte komandai?

– Sakiau, kad visada žaidžiant, ateina etapas, kai 40 minučių tu negali sužaisti žemiau savo lygio. Faktas, kad šiandien taip sužaidėme.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nok

nok portretas
Jei prisiimi atsakomybe, tai privalai ir atsistatydinti. Dabar prisiima atsakomybe, ir kaip niekur nieko, nutaises akis, toliau sau važiuoja

ZALGYRIO FANAS

ZALGYRIO FANAS portretas
NU JAM IKI MKAZLAUSKO VLADO GARASTO TOLI DAR

Garstas

Garstas portretas
Baigesi eksperimentavimas, laikas treneriui out!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių