D. Adomaitis: „Lietuvos rytas“ turbūt ruošėsi finalui

Lemiamose „Tete-a-Tete Casino-LKL“ pusfinalio rungtynėse triumfavęs Klaipėdos „Neptūnas“ po metų pertraukos kovos dėl čempionų titulo. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai penktajame mače Vilniuje 73:72 po dramatiškos kovos palaužė vietos „Lietuvos rytą“ ir žengė į finalą.

„Labai sunku komentuoti, nes labai daug emocijų. Tai – fantastika. Niekas, man atrodo, nesididžiuoja vyrais taip labai, kaip aš. Už visą tą darbą, ką jie darė viso sezonu metu, šioje serijoje ir ankščiau. Vienas malonumas dirbti su tokiais motyvuotais žmonėmis. Reikia pasveikinti „Lietuvos rytą“, nes ši serija visiems buvo fantastinė, tik pabaiga vienai komandai galėjo būti laiminga. 

Labai džiaugiuosi, kad vyrai labai gerai sureagavo į įvairias motyvacijas. Didžiausia iš jų buvo rungtynės Prienuose tarp „Vytauto“ ir „Lietuvos ryto“. Būtumėte matę vyrų veidus. Motyvuoti buvo kaip niekad ir turbūt visi matėte.

Didžiuojuosi jais, labai ačiū sirgaliams, kurių toks būrys atvyko į Vilnių, visiems žmonėms, kurie siuntė tiek žinučių, tiek palaikymo. Kaip sakiau rūbinėje, mes negalime jų pavesti. Tiek daug tokio palaikymo jaučiau turbūt, kai žaidžiau Kauno „Žalgiryje“, – komentavo „Neptūno“ vairininkas.

Apie „Lietuvos ryto“ bandymą išvengti „Neptūno“: „Žinote, pasikartosiu, vienas malonumas yra dirbti su tokiais motyvuotais žmonėmis. Mes matėme, ko „Lietuvos rytas“ norėjo – jie nenorėjo su mumis žaisti. Tai mums davė didesnę motyvaciją. Matėte vyrų akis, kaip kovojo dėl kiekvieno kamuolio, kaip pergyveno dėl klaidos ar blogo momento. Motyvacijos niekada netrūko. Manau, tai – pagrindinis dalykas“. 

Ar „Neptūnas“ nugalėjo stipresnę komandą? „Faktas, jog nugalėjome stipresnę komandą. Pažiūrėkite, ką visi kalbėjo. Aš galbūt truputį pažaisdamas kalbėjau apie favoritus, duodamas jiems spaudimo, jog pasijaustų didesniais favoritais, kaip jie sakė patys, kad nori laimėti seriją 3-0“.

Apie Trento Plaistedo sugrįžimą į rotaciją: „Planavome, nes jėgos seko. Didžiausia pagarba ir padėka mūsų fizinio parengimo treneriui Benui, kuris tikrai atliko fantastinį darbą paruošdamas komandą. Mes pataikėme su forma idealiai. Prieš atkrintamąsias varžybas rizikuodami tomis rungtynėmis Prienuose ir Utenoje. Tikrai rizikavome daug, patys tą supratome. Jeigu mes nebūtume pasikrovę, su „Lietuvos rytu“ nebūtume turėję jokių šansų“. 

Apie Donato Zavacko situaciją: Buvo padaryta nuotrauka, medikai pasakė, kad dar nebuvo iki galo sugiję, yra truputį rizikos. Gyvename nuo dienos iki dienos, nuo vienos nuotraukos darymo iki kitos. Donatas pradės šviesti tuoj nuo tų nuotraukų darymo. Mums be galo trūko jo šioje serijoje. „Lietuvos rytas“ tikrai gerai analizavo mūsų žaidimą, labai spaudėsi padedant, ką mes su Donatu išplėsdavome aikštelę, turėdavome daugiau laisvės, nes jis – geriausias snaiperis mūsų komandoje. Prisitaikėme ir neieškojome pasiteisinimų, kad mes galime pralaimėti, nes D. Zavackas nežaidžia“.

Apie Danielio Ewingo pasirodymą: „Lyderio savybės. Daug kas mane kritikavo, gavau daug pastabų, bet taip žaidžia lyderiai. Jis – mūsų komandos lyderis, nebijo imtis atsakomybės, kartais pavyksta, kartais – ne. Jis yra žaidęs begalę tokių rungtynių. 

Kas liečia krepšinio IQ, Danielis – vienas geriausių Lietuvoje žaidusių užsieniečių. Krepšininkų su tokiu IQ nėra daug. Jo profesionalumas ir nusiteikimas. D. Ewingas kiekvieną aplinkui daro geresnius. Man, kaip treneriui, nereikia jam kartotis. Vieną kartą pasakai, o jis jau daro tai. Klausimas tik pavyksta ar ne“.

Ar ši pergalė svarbiausia karjeroje? „Jų buvo visokiausių. Antrą sezoną tenka žaisti maksimalias serijas, bet faktas, jog tai – svarbiausia pergalė“.

Rungtynių apžvalga:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas L.

Vytautas L. portretas
,,Neptūnas'' jau Lietuvos Vicečempionai...Sveikinam...Bet ir auksas kažkur priekyje ,tiesa,nelengvai pasiekiamas.O gal?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių