D. Adomaitis išsirinko krepšininkus pasaulio čempionato atrankos rungtynėms

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Dainius Adomaitis išsirinko komandos sudėtį artimiausioms pasaulio čempionato atrankos rungtynėms. Iš prieš dvi savaites paskelbto 15-os žaidėjų sąrašo strategas išbraukė Lauryną Birutį ir Mindaugą Girdžiūną.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ įžaidėjas M.Girdžiūnas padėjo rinktinei prieš tai vykusiose rungtynėse ir vidutiniškai per keturis susitikimus pelnydavo po 6,5 taško, atlikdavo po 5,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 8 naudingumo balus.

Šiaulių klubui atstovavęs L. Birutis atrankos cikle sužaidė vienerias rungtynes prieš Kosovo ekipą ir per jas pelnė 8 taškus, atkovojo 6 atšokusius kamuolius ir surinko 12 naudingumo balų.

„Laurynas mėnesį nežaidė ir nori pats individualiai dirbti. Po krepšiu turime galingą liniją, o Martynas Echodas tik pabaigė seriją, jei reikės treniruotėse ar ekstra atveju prisidės. Jo progresas matosi, tai visiškai skirtingas žaidėjas nei buvo sezono pradžioje, atsirado daugiau stabilumo, – savo pasirinkimą komentavo D.Adomaitis. – O dėl M.Girdžiūno, turime Mantą Kalnietį, Luką Lekavičių, norėjosi daugiau gynybinio stiliaus žaidėjų, tokių kaip Marius Grigonis ir Renaldas Seibutis.“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sėkmingai pradėjo atrankos etapą. C grupės rungtynėse lapkričio mėnesį Kosove įveikė vietos rinktinę – 99:61 ir namuose nugalėjo Lenkijos ekipą – 75:55.

Vasario mėnesį Klaipėdoje buvo įveikta Vengrijos komanda – 80:75 ir dar kartą nugalėta Kosovo rinktinė – 106:50. Nacionalinė ekipa jau užsitikrino vietą kitame etape ir dabar kaunasi dėl geresnės pozicijos turnyro lentelėje. D. Adomaičio auklėtiniai šiuo metu žengia pirmoje vietoje ir kitame etape susikaus su D grupės komandomis.

Lietuvos rinktinės sudėtis mačams Lenkijoje ir Vengrijoje:

Gynėjai: M. Kalnietis (Milano „Olimpia“), L. Lekavičius (Atėnų „Panathinaikos“), M. Grigonis (Berlyno ALBA), Adas Juškevičius (Stambulo „Galatasaray“), R. Seibutis (Klaipėdos „Neptūnas“);

Puolėjai: Mindaugas Kuzminskas (Milano „Olimpia“), Jonas Mačiulis (Krasnodaro „Lokomotiv“), Domantas Sabonis („Indiana Pacers“), Eimantas Bendžius („Monbus Obradoiro“), Rokas Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“);

Vidurio puolėjai: Jonas Valančiūnas („Toronto Raptors“), Artūras Gudaitis (Milano „Olimpia“), M. Echodas (Vilniaus „Lietuvos rytas“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

senjoras

senjoras portretas
paseno vietiniai žalgiriečiai, o kiti ateiviai

|

| portretas
Vos pabega Zalgirieciai o tu i rinktine nori

antanas

antanas portretas
žaligiriečiams nėra vietos rinktinėjė, o Echodui ar Giedraičiui yra ? Tikrai strateginis sprendimas....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių