D. Adomaičio liaupsės B. Daviesui: jis bus vienas labiausiai dominuojančių centrų

Antradienį mačas su Malagos „Unicaja“, sekmadienį laukia kova su Kauno „Žalgiriu“, o kitą savaitę – mūšis su Kazanės UNIKS. Tokiu pašėlusiu tempu jau sezono pradžioje gyvena Dainius Adomaitis ir Vilniaus „Rytas“.

Akivaizdu, kad iš šios varžovų trejybės vilniečiams išsiskiria susitikimas, kuris vyks šį sekmadienį „Siemens“ arenoje. Svečiuose – principinis varžovas.

„Niekas nežiūri į čempionatą, kurioje vietoje kas stovi, nes tokios rungtynės yra principinės“, – penktadienį „Ryto“ arenoje susirinkusiems žurnalistams pasakojo Adomaitis.

Tai bus pirmasis dviejų didžiųjų Lietuvos klubų šio sezono mūšis. Prieš jį Vilniaus klubas turi ne vieną klaustuką. Pavyzdžiui, kaip turimomis pajėgomis sulaikyti praėjusį sezoną siautėjusį ir „Žalgiryje“ likusį Brandoną Daviesą.

Šį Adomaitis vertina itin rimtai ir teigia, kad šįmet Eurolygoje „Žalgirio“ amerikietis bus itin didelė jėga. Pavyzdžiui, paklaustas, kam bus patikėta Davieso priežiūra, „Ryto“ strategas atkirto, jog jį sulaikyti mėgins visa komanda.

„Manau, jis bus vienas labiausiai dominuojančių centrų Eurolygoje“, – rėžė Adomaitis.

Sostinės komandos treneris tikino kol kas dar nežinantis, ar šiose rungtynėse jis galės remtis pagrindiniu savo atakų organizatoriumi Chrisu Krameriu, kuris kovoje su Malagos „Unicaja“ patyrė kelio traumą.

Šiandien amerikiečio gynėjo laukia paskutinis vizitas pas gydytojus, kurie ir pateiks išvadas.

Apie „Žalgirį“: „Mums labai geras pasitikrinimas buvo Malaga, o dabar – „Žalgiris“. Tai yra labai galingi varžovai. Kauno komandos braižas pagrįstas žaidimu baudos aikštelėje ir gera, agresyvia gynyba. Kažkiek žaidžia panašiai, kaip žaidžia ir „Unicaja“. Laukia labai sunkios rungtynės.“

Apie vasaros pokyčius Kaune: „Reikšmingiausi pokyčiai, kad komandoje liko didelė dalis žaidėjų, kurie yra nuo 3 iki 5 pozicijos. Liko ta pati sistema, o mes dirbame ties nauja sistema, yra naujų žaidėjų. Daug to broko matoma pas mus, o pas „Žalgirį“ irgi matosi. Kaune pagrindiniai pasikeitimai yra įžaidėjų grandyje. Čia ir matosi skirtumas. Matosi, kaip jie visi žino sistemą, ką nori žaisti. Naujiems žaidėjams nėra lengva, jei tai yra vienos pozicijos žaidėjai. Westermanno atėjimas jiems procesą palengvino, nes jis visą sistemą jau žino.“

Apie tai, kad „Žalgiris“ „Ryto“ analizei turi nemažai medžiagos: „Ne (jiems nebus lengviau analizuoti – aut.), manau, kad visos rungtynės yra vis nauja istorija. Išvadų daryti iš paskutinių rungtynių dar nereikia. Kiekvienos rungtynės – nauja istorija.“

Apie Norberto Gigos įsiliejimą: „Vakar pradėjo treniruotis su komanda, buvo pirma treniruotė. Noras didelis, pastangos geros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių