D. Adomaičio asistentu tapo latvis

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Rytas“ pasirašė sutartį su strategu Uviu Helmaniu, kuris papildys Dainiaus Adomaičio trenerių štabą. Prieš aštuonerius metus krepšininko karjerą baigęs latvis turi patirties vyriausiojo trenerio bei asistento pareigose.

„Tai žmogus, kuri pažįstu gan seniai ir esame kartu dirbę, – apie naująjį kolegą pasakojo D.Adomaitis. – Tai yra treneris, kuris visą save atiduoda darbui, o jo pagrindinė rolė bus tobulinti komandos aukštaūgius. Šioje srityje jis turi sukaupęs nemažai patirties, nes kiekvieną vasarą rengia jauniems žaidėjams individualaus tobulėjimo stovyklas.“

„Ryto“ klubas didelį dėmesį skiria jauniesiems Vilniaus talentams, o šis ėjimas gali padėti sostinės komandai ateityje pasipildyti ir perspektyviais žaidėjais iš kaimyninės Latvijos.

„Turime įvairių minčių ir manome, kad turėdami daugiau informacijos apie aplinkinių šalių talentus praplėsime savo akiratį. Tai gali pagelbėti mums ateityje.“, – atskleidė vyriausiasis „Ryto“ strategas.

U.Helmanis beveik dvidešimt metų profesionaliai žaidė krepšinį, sužaidė daugybę rungtynių nacionalinėje Latvijos rinktinėje, o vieną įsimintiniausių karjeros pergalių pasiekė 2005 metais. Tuomet jis padėjo dabartiniam Bambergo „Brose“ klubui iškovoti pirmąjį Vokietijos čempionato trofėjų per 50 komandos gyvavimo metų.

2010-aisiais U.Helmanis pradėjo savo trenerio karjerą, o per aštuonerius metus dirbo Latvijoje bei Lenkijoje. Į pastarąją jį pasikvietė tas pats D.Adomaitis, o kartu strategai padėjo „Czarni Slupsk“ ekipai užimti aukščiausią klubo istorijoje trečiąją vietą Lenkijos čempionate.

„Sėkmingai bendradarbiavome Lenkijoje, todėl sulaukiau Dainiaus skambučio prisijungti prie „Ryto“ komandos, – pasakojo treneris iš Latvijos. – Manau, kad šio Vilniaus klubo tikrai nereikia pristatinėti, nes visi žino apie jį tiek Lietuvoje, tiek Europoje. Neturėjau jokių dvejonių ir iš karto priėmiau pasiūlymą.

Savaime suprantama, jog pagrindinė užduotis bus padėti vyriausiajam treneriui. Turiu nemažai patirties dirbdamas su komandų priekinėmis linijomis, todėl tikiuosi pagelbėti tobulindamas „Ryto“ aukštaūgius.“

Vilniaus „Ryto“ komanda į pirmąją stovyklą rinksis rugpjūčio viduryje, o nuo liepos 16-osios sutartį su sostinės klubu turintys žaidėjai dirba pagal individualų planą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių