CSKA vadovas: nesvarbu, ar reguliariame sezone finišuosime pirmi, ar ketvirti

  • Teksto dydis:

Maskvos CSKA komandos generalinis direktorius Andrejus Vatutinas nekelia komandai tikslo Eurolygos reguliariame sezone užimti aukščiausią vietą – jam priimtina bet kuri iš pirmųjų keturių pozicijų.

Sužaidus pusę reguliaraus sezono, CSKA turi 11 pergalių ir 4 pralaimėjimus bei turnyrinėje lentelėje užima trečiąją poziciją. Ji nuo Madrido „Real“ atsilieka 1 pergale, o nuo „Fenerbahče“ – trimis laimėjimais.

„Fenerbahče“ šį sezoną suklupo tik prieš Stambulo „Anadolu Efes“, tad kol kas turi tarpusavio rungtynių pranašumą prieš artimiausius savo varžovus turnyrinėje lentelėje „Real“ ir CSKA. Anot Vatutino, „Fenerbahče“ veikiausiai užims pirmąją vietą reguliariame Eurolygos sezone.

– Ar CSKA tikslas yra Eurolygos reguliariame sezone užimti pirmąją vietą? – tinklalapis „talkbasket.net“ paklausė Vatutino.

– Neturime tokio tikslo. Mūsų tikslas yra realus – norime būti tarp keturių stipriausių komandų, jog atkrintamosiose varžybose turėtume namų aikštės pranašumą, o tuomet patektume į finalinį ketvertą. Nesvarbu, ar reguliariame sezone užimsime pirmąją, ar ketvirtąją vietą.

– O tuomet bus keliamas tikslas laimėti Eurolygą?

– Tai kitas žingsnis. Dalyvavimas finaliniame ketverte yra vienas iš mūsų tikslų. Prieš sezonus žurnalistai manęs klausia, koks yra CSKA tikslas, o mano atsakymas visada yra labai paprastas – patekti į Eurolygos finalinį ketvertą bei laimėti VTB Vieningąją lygą. Tai minimalūs tikslai.

– Ar sutinkate, kad „Fenerbahče“ yra favoritė reguliariame sezone užimti pirmąją vietą?

– Taip, ypatingai po to, kai jie nugalėjo Madrido „Real“. Manau, kad „Fenerbahče“ pirmąją vietą išlaikys iki reguliaraus sezono pabaigos.

– Ar, jūsų akimis, „Fenerbahče“ atrodo geriausia turnyro komanda?

– Šiuo metu taip. Bet sezonas tik įpusėjo. Gali reguliariame sezone užimti pirmąją vietą, ką CSKA padarė praėjusį sezoną, bet pralaimėti pusfinalyje ir istorija bus baigta.

– Kas lems trenerio Dimitrio Itoudžio ateitį CSKA komandoje?

– Artėjančią vasarą baigsis devynių CSKA krepšininkų sutartys. Mes gerbiame Dimitrio kontraktą ir kasdien bandome jam suteikti tai, ko jis nori, kad komanda galėtų laimėti Eurolygą. Dabar per anksti kalbėti apie jo ateitį. Tai aptarsime po finalinio ketverto.

– Ar tai reiškia, kad, jeigu CSKA pateks į Eurolygos finalinį ketvertą ir laimės VTB pirmenybes, jis pasiliks komandoje?

– Tai priklauso nuo daugelio aplinkybių. Su Dimitriu neturime jokių problemų. Jis sunkiai dirba ir labai gerai supranta krepšinį. Būsiu labai laimingas, jeigu jis su CSKA laimės antrąjį Eurolygos titulą.

– Viktoras Chriapa baigė karjerą, Vitalijus Fridzonas išvyko į „Lokomotiv“, o Andrejaus Voroncevičiaus šiais metais dažniausiai nėra komandos rotacijoje. Kaip CSKA ateitis priklauso nuo vietinių žaidėjų?

– Voroncevičius veikiausiai jau žais kitose VTB lygos rungtynėse. Tai normalu. Mes visada bandome pasikviesti pačius geriausius Rusijos krepšininkus, bet viskas priklauso nuo rinkos. Kaip pavyzdį galime pasitelkti Aleksejaus Švedo istoriją. Jis yra puikus krepšininkus, kuris anksčiau buvo CSKA narys. Jo agentai paprašė tokių skaičių kontrakte, kokių mes mokėti negalime, bet „Chimki“ galėjo. Tai normalu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių