Čempionų egzaminus pratęs Ispanijoje

Antradienį po atkaklios kovos 88:84 patiesę Vokietijos čempionus Bambergo "Brose" krepšininkus, šiandien žalgiriečiai jau mes iššūkį Ispanijos čempionei "Valencia" ekipai. Prieššventinis Eurolygos turnyro grafikas progų atsikvėpti nesuteikia.

Gerbia varžovų titulus

"Valencia" yra kietesnė komanda nei buvo Bambergas. Jie labai priklausomi nuo tritaškių. Tad viską lems, kaip jie sugebės susikurti progas mesti iš toli ir kaip mes sugebėsime juos stabdyti", – prieš skrydį į Ispaniją dėstė Šarūnas Jasikevičius.

"Žalgirio" vairininko neužliūliavo tragiškos "Valencia" pozicijos Eurolygos rikiuotėje. Vos 3 pergalės per 13 turų ir pati paskutinė vieta turnyro lentelėje tarsi liudytų, kad žalgiriečiai Kalėdų dovaną išpakuos jau šį vakarą "Pabellon Fuente de San Luis" arenoje. Tačiau Šaras ragina neapsigauti.

"Jie yra Ispanijos čempionai, išlaikę komandos branduolį. Tai tikrai viena labiausiai patyrusių ekipų, kurios daug žaidėjų ne vienus metus žaidžia kartu. Be to, visi jų pralaimėjimai buvo vos keliais taškais, kova vykdavo iki pabaigos. Faktas, kad jie galėjo turėti pergalių ir pralaimėjimų tiek, kiek jų turime mes", – svarstė Šaras.

Nugrimzdo į dugną

Ant Valensijos arenos parketo ekipos žengs skirtingos nuotaikos. Txus Vidorreta auklėtiniai antradienį prapylė jau 9-ąjį Eurolygos mačą paeiliui, išvykoje 19 taškų (72:91) nusileisdami Madrido "Real".

Vienintele prošvaistę svečių žaidime tapo galingas juodkalniečio Bojano Dubljevičiaus pasirodymas. 205 cm ūgio vidurio puolėjas pakartojo asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą – 18 taškų. Amerikietis gynėjas Erickas Greenas pridūrė 13 taškų, veteranai iš Ispanijos Fernando San Emeterio ir Rafa Martinezas atitinkamai – 11 ir 10 taškų.

"Žinant mūsų problemas dėl traumuotų žaidėjų ir nuovargio, bei tai, kad mūsų laukia sunkios rungtynės ketvirtadienį (su "Žalgiriu), o prieš tai žaidėme sekmadienį (ACB čempionate 86:64 sutriuškinta "Gipuzkoa" ekipa), nutarėme nesiplėšyti. Todėl likus dviem minutėms nebemažinome skirtumo, patausojome pagrindinius krepšininkus", – teisinosi treneris T.Vidorreta.

"Pralaimėjome kovą po lenta, darėme žioplas klaidas puldami, – atsakomybės nesikratė E.Greenas. – Privalome iš to pasimokyti, nes ketvirtadienį laukia naujas mačas. Žaisime namuose, tad norime laimėti ir nutraukti nesėkmių seriją."

Snaiperio šou

Žalgiriečiai antradienį įsirašė jau 8-ą pergalę, namuose 88:84 įrodydami pranašumą prieš Bambergo "Brose". Nors varžovas nepriklauso Eurolygos elitui, dvikova buvo itin atkakli.

Joje lemiamas žodis priklausė ne pripažintiems "Žalgirio" lyderiams, o Artūrui Milakniui ir Antanui Kavaliauskui. Pirmasis, pataikęs 6 tritaškius iš 9, pasiekė asmeninį rezultatyvumo elitiniame turnyre rekordą. O atsarginis vidurio puolėjas per 12 minučių pelnė net 15 taškų ir labai patalkino ekipos kapitonui Pauliui Jankūnui, surinkusiam sau įprastą dozę – 17 taškų.

Ypač ryškiai A.Milaknis suspindėjo trečiame kėlinyje, kai pažėrė tris tritaškius paeiliui ir padėjo saviškiams atsiplėšti 64:54. Tačiau ramybė truko neilgai. "Brose" legionieriai Maodo Lo ir Dorellas Wrightas net keturis kartus taikliai šovė iš toli ir prieš paskutinį ketvirtį atkūrė lygybę 70:70.

Tada jau pasireiškė P.Jankūnas. Po šešių puolėjo taškų žalgiriečiai vėl truktelėjo į priekį 86:79. Svečiai dar šiaušėsi ir likus 25 sekundėms po Danielio Hacketto tritaškio pakurstė įtampą 86:84. Vis dėlto paskutinis žodis priklausė šeimininkams. Po Aarono White'o baudos metimų jie džiaugėsi trečia pergale paeiliui ir 5-a pozicija turnyro lentelėje.

Skundėsi teisėjais

"Milas sužaidė labai geras rungtynes. Daug ką nulėmė jo žaidybinių situacijų suvokimas. Jis ištraukė mums pirmąjį kėlinį, kai klydome gynyboje, jo tritaškiai padėjo išlaikyti iniciatyvą ir vėliau. Artūras buvo didžiulis faktorius ir tie 20 taškų neatspindi viso jo indėlio", – komplimentų snaiperiui negailėjo Š.Jasikevičius.

Tiesa, nepaisant laimėjimo treneris turėjo priekaištų savo auklėtinių žaidimui.

"Žinome savo problemas. Jas reikia spręsti, bet kažkodėl to nedarome. Nenoriu, kad atrodytume kaip tik puolanti komanda, bet faktas, kad reikia gerinti gynybą. Po ilgosios pertraukos ją pagerinome, tačiau 40 minučių kontekste ji nėra gera", – aiškino Šaras.

Jo oponentas Andrea Trinchieri aimanavo dėl teisėjų veiksmų.

"Vienas mūsų žaidėjų šiandien rungtyniavo puikiai, bet buvo laikomas už marškinėlių, o pražangos nebuvo švilpiamos. Taip būti negali. Vasarą su Eurolygos atstovais buvome susitikę ir tarėmės, kad reikia stengtis daryti žaidimą švaresniu. Aš to nemačiau šiandien", – skundėsi Bambergo vairininkas iš Italijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių