Čempionės Kaune parodė raumenis

Emocingi buvusio ilgamečio Lietuvos moterų krepšinio rinktinės stratego Algirdo Paulausko raginimai davė vaisių. Jo auklėtinės į Vilnių išsivežė vertingus taškus iš Kauno.

Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkės A.Sabonio sporto centre 59:58 įveikė Kauno „Aistes-LSU-Paradis“. Nors vilnietės ir gina Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionių titulus, ne jos buvo laikytos intriguojančios dvikovos favoritėmis. Trenerio Ričardo Maceinos treniruojamos Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentės šį sezoną žengia aukščiau nei konkurentės. Kaunietės su 15 laimėjimų per  26 turus rikiuojasi 3-ojoje pozicijoje ir pretenduoja į pirmenybių medalius. Tuo tarpu, lyginant su pernykščiu sezonu, neatpažįstamai pasikeitusios vilnietės su 13 pergalių ir tiek pat nesėkmių, tenkinasi tik 5-ąja vieta.

Antradienį Kaune sostinės klubas pademonstravo kovingą charakterį. Nuo pat pirmųjų minučių viešnios truktelėjo pirmyn ir pirmąjį kėlinį laimėjo 14:9. Puolime strigusios kaunietės niekaip neįstengė pataikyti iš patogių padėčių, pramesdavo net iš po krepšio. Vis dėlto studentės pamažu atsitiesė. Ypač sėkmingi joms buvo 3-ojo kėlinio epizodai, kai jos dusyk priartėdavo prie varžovių, o ketvirtajame sugebėjo išsiveržti į priekį. Ypač sėkmingai suveikė R.Maceinos primestas spaudimas. Vilnietės, mačo pabaigoje pirmaudamos iš pažiūros saugiu atstumu - 7 taškais, persvarą išvaistė žaibiškai. Jos kelissyk prarado kamuolį atakų užuomazgoje - išsimesdamos nuo galinės linijos, o kaunietės atsakė tolimomis salvėmis. Iki finalo sirenos dar likus žaisti daugiau nei minutę „Aisčių-LSU-Paradis“ snaiperė Jolanta Marmienė skirtumą sušvelnino iki minimalaus 58:59 ir privertė A.Paulauską prašyti minutės pertraukėlės. Per likusį laiką nė vienos ekipos antpuoliai tikslo nepasiekė.

„Pamatėme tikrą trilerį“, - po rungtynių šypsojosi jas stebėjusi LMKL direktorė Audra Ginelevičienė.

Vilniaus klubui daugiausia – 19 taškų pelnė amerikietė Nyshia Hammonds. Tiesa, vikri gynėja vos nepalaidojo viešnių ekipos, likus 20 sek. prametusi abu baudos metimus. E.Šniokaitė pridūrė 14 taškų, D.Šarauskaitė - 10.

Kauniečių gretose naudingumu išsiskyrė vidurio puolėja Laura Svarytė. Ji surinko 16 taškų bei atkovojo 16 kamuolių. Gynėja Neringa Skadaitė pelnė 16 taškų, Jolanta Marmienė – 12.

Ne mažiau atkakliai klostėsi ir Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ akistata Garliavoje su šalies vicečempione Marijampolės „Sūduva“. Suvalkietėms beveik visą mačą teko vytis šeimininkes. Antrąjį kėlinį akivaizdžiai pralaimėjusios - 14:23, marijampolietės atsilikinėjo 33:41. Lino Šalkaus auklėtinių sukaupta persvara išsilaikė ir trečiajame ketvirtyje, tačiau paskutiniame likus žaisti 4 min. „Sūduva“ surengė spurtą 7:0 ir pasivijo 68:68. Tuomet savo žodį tarė vicečempionių snaiperės, o galutinį tašką padėjo buvusi „Hoptrans-Sirenų“ gynėja Santa Okockytė, pataikiusi baudas ir dvitaškį, taip įtvirtindama marijampoliečių pergalę 78:73.

Kita buvusi Kauno rajono ekipos krepšininkė Iveta Šalkauskė nugalėtojoms pelnė net 33 taškus ir sugriebė 12 kamuolių. Šeimininkų komandai Kornelija Balčiūnaitė surinko 16 taškų bei sugriebė 14 kamuolių. Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė ir Akvilė Baronėnaitė pelnė po 13 taškų, Rasa Knyzaitė - 10.

20-ąją pergalę iškovojusios marijampolietės rikiuojasi 2-os, atsilikdamos tik nuo lyderės „Utenos“ (25 laimėjimai). Garliavos ekipa su 12 pergalių užima 6-ąją vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių