„Cavaliers“ klubas atleido D. Blattą iš vyriausiojo trenerio pareigų

  • Teksto dydis:

Penktadienį Šiaurės Amerikos krepšinio asociacijos (NBA) Rytų konferencijos lyderio Klivlando „Cavaliers“ klubo vadovybė iš vyriausiojo trenerio pareigų atleido Davidą Blattą.

56-erių metų Izraelio pilietybę turintį JAV krepšinio trenerį šiame poste pakeis jo asistentas Tyronnas Lue, su kuriuo klubas pasirašė ilgalaikį 3,5 metų kontraktą.

30 pergalių iškovojusi ir tik vienuolika nesėkmių patyrusi „Cavaliers“ komanda absoliučioje NBA lygos rikiuotėje užima trečią vietą ir nusileidžia tik „Golden State Warriors“ bei San Antonijaus „Spurs“ klubams.

Pagrindine D. Blatto atleidimo priežastimi nurodomai tai, kad treneris prarado žaidėjų palaikymą rūbinėje ir jis nėra tas žmogus, kuris gali padėti Klivlando komandai su LeBronu Jamesu iškovoti čempionės titulą.

D. Blattas tapo septintuoju NBA treneriu per 40 metų, kuris buvo atleistas jau kitą sezoną po to, kai jo vadovaujama komanda žaidė NBA finale.

Kalbos apie šio krepšinio specialisto atleidimą prasidėjo tik tapus jam NBA treneriu 2014-ųjų birželį, vos savaitę iki tos dienos, kai apie savo planus grįžti į Klivlandą pareiškė megažvaigždė LeBronas Jamesas. Beje, prieš atleisdami trenerį „Cavaliers“ vadovai su savo komandos lyderiu net nesitarė.

D. Blattas palieka savo pirmą NBA komandą iškovojęs 83 pergales iš 123-jų. Laimėjęs su klubu 67,5 procento susitikimų jis pagal šį rodiklį nusileidžia tik legendiniam Philui Jacksonui, kurio sąskaitoje 70,4 procentai pergalių.

D. Blattas pagrindines trenerio karjeros pergales iškovojo Europoje, kai su Rusijos rinktine 2007 metais tapo Senojo žemyno čempionu, 2011-aisiais iškovojo bronzos medalį bei 2012-aisiais laimėjo bronzą ir olimpinėse žaidynėse Londone, o 2014-aisiais su Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) klubu tapo Eurolygos čempionu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių