Buvęs „Žalgirio“ treneris G. Krapikas: nugalėtojai neteisiami

"Dabar reikia pakelti rankinį stabdį ir galvoti tik apie artimiausias rungtynes. Svajoti galima, bet geriau svajoti tyliai", – šypsojosi Gintaras Krapikas. Buvęs "Žalgirio" treneris po kauniečių pergalės prieš Eurolygos čempionę Stambulo "Fenerbahce" ragina nepulti į euforiją.

"Nuostabi pergalė. Man atrodo, kad ir patys "Fenerbahce" krepšininkai buvo nustebinti, kaip kovingai nusiteikę ir kaip gerai parengti į aikštę žengė žalgiriečiai", – komentavo G.Krapikas.

Buvęs žinomas krepšininkas, dabar vadovaujantis Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktinei, pasidžiaugė savo buvusio klubo skambiu laimėjimu, bet ramino pasigirdusius sirgalių šūksnius apie kelialapį į finalo ketvertą.

– Žalgiriečiai "Fenerbahce" vadino šiuo metu stipriausia Europos komanda, turinčia gausybę aukščiausio lygio atlikėjų. Vis dėlto drakonas pasirodė ne toks baisus, kokį jį įsivaizdavome?

– Pirmiausia pažymėčiau žalgiriečių kovingumą. Net ir neturėdama Edgaro Ulanovo, komanda važiavo ne atlikti formalumų, pralaimėti kuo mažiau, o žūtbūt kautis dėl pergalės. Tas užsidegimas padėjo nenuleisti rankų esant sunkioms situacijoms. Šeimininkai, nors ir žinojo, kad "Žalgiris" gali pateikti siurprizų, vis tiek buvo įsitikinę, kad jie yra aiškūs mačo favoritai. Todėl neabejojo, kad anksčiau ar vėliau palauš kauniečius ir nors ir nedideliu skirtumu, bet užsitikrins pergalę. Malonu, kad žalgiriečiai sugebėjo juos nustebinti.

– Lemiamais momentais "Žalgirį" ir vėl į priekį vedė Kevinas Pangosas, pataikęs du tritaškius iš eilės ir galiausiai pasiekęs savo karjeros Eurolygoje rezultatyvumo rekordą (22 taškai). Ar tikėjotės to?

– Šį sezoną matome: jeigu Kevinas sėkmingai imasi lyderio vaidmens, kauniečiai dažniausiai laimi. Įdomu, kad priešininkai tikrai žinojo, kad jis stabiliai pataiko tritaškius, todėl pasistengė nesuteikti erdvių metimams. Tačiau legionierius rado būdų, kaip juos nubausti. Matėme ne vieną jo agresyvų ir netikėtą prasiveržimą į baudos aikštelę, atakas per varžovų aukštaūgius. O kai ištaikydavo galimybę po gerai atlikto derinio, spėdavo išmesti ir tolimesnius metimus.

– Nors žalgiriečių gretose nebuvo E.Ulanovo, jį sėkmingai pakeitė Axelis Toupane'as. Kas, jūsų nuomone, prancūzui trukdė taip žaisti iki šiol?

– Matyt, Axelis dėl to ir jaučia papildomą įtampą, kad jeigu žais prasčiau, treneris jį tuo pat pakeis E.Ulanovu. O Stambule atsarginių variantų nebuvo, tad prancūzas žinojo, kad net ir suklydęs jis liks aikštėje ir turės daugiau laiko pasireikšti. Todėl jo veiksmai tapo laisvesni, apie tai liudija ir įspūdinga rungtynių pradžia – 7 iš eilės jo pelnyti taškai. Tai labai pakėlė jo kovinę dvasią.

– Ar teisingai pasielgė Artūras Milaknis, užuot išlaikęs kamuolį rankose, tiksint paskutinėms rungtynių sekundėms metęs tritaškį ir taip suteikęs 5 sek. varžovų atsakymui? Š.Jasikevičius neslėpė susierzinimo dėl šio epizodo.

– Norėčiau, kad Artūras ir ateityje pernelyg neįniktų į mintis, koks svarbus yra mačo momentas, o drąsiai imtųsi iniciatyvos. Snaiperis turi pasitikėti savimi ir savo metimu. Jis sulaukė progos mesti ir atliko savo darbą. Taip, sprendimas buvo rizikingas, šiek tiek nelogiškas, bet kaip parodė tolesnė eiga, būtent šis šūvis ir tapo pergalingas. Nugalėtojai neteisiami.

– Žalgiriečiai nukovė Eurolygos čempionus ir pakilo į 6-ąją poziciją. Sirgaliai turbūt tikisi, kad Kauno komanda kils dar aukščiau, juolab kad artimiausias mačas savo arenoje – su toli gražu ne pačia grėsmingiausia priešininke "Brose Bamberg" ekipa. Ar pagrįsti šie lūkesčiai?

– Pirmiausia, apie atsipalaidavimą ar garantuotas pergales Eurolygoje net kalbos negali būti. Į tolimą perspektyvą taip pat neverta žiūrėti, nes dar net nesužaistas pirmasis ratas. O daug komandų, esančių žemiau nei "Žalgiris", laukia sugrįžtančių traumuotų žaidėjų ar ieško kitų rezervų, nes puoselėja kur kas didesnes ambicijas. Tad žalgiriečiams svarbiausia rūpintis savo pačių solidžiu žaidimu ir turnyre keliauti žingsnis po žingsnio. Matysime, kur jie atsidurs sezono pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių