Buvęs „Žalgirio“ bokštas užkariavo Vokietiją

Kai po šešių sezonų, praleistų "Žalgirio" klube, Tadas Klimavičius pakėlė sparnus į užsienį, išvažiavo į nežinią. Atletiškas vaikinas iš Kauno rajono turėjo nedidelę legionieriaus patirtį, bet jo kovingumas greitai užkariavo Vokietijos krepšinio gerbėjų širdis.

33 metų 204 cm ūgio puolėjas niekuomet nepasižymėjo itin efektingu žaidimu, tačiau jo racionalumas ir nepalaužiamas charakteris padėjo įsitvirtinti Bonos "Telekom Baskets" klube.

Skirtingai nei pernykštis, pastarasis sezonas bundeslygoje T.Klimavičiui nepašykštėjo išbandymų. Galingai startavęs kaunietis, įpusėjus Vokietijos pirmenybėms, iškrito iš rikiuotės dėl kelio šoninių vidinių raiščių plyšimo. Grįžęs ant parketo jis turėjo nuryti karčią piliulę. Viena pajėgiausių praėjusio sezono ekipų "Telekom Baskets" šiemet laimėjo vos dvylika rungtynių iš 34 ir užėmė tik vienuoliktą vietą.

Tragiškai vokiečiams klostėsi ir tarptautinis sezonas. Bonos klubas Europos taurės turnyre neįveikė net pirmojo barjero, nepatekdamas tarp 32 antrojo etapo dalyvių. "Telekom Baskets", laimėjęs vos dvejas iš dešimties rungtynių, A grupėje užėmė paskutinę, šeštą vietą.

Dėl netenkinančių rezultatų klube kaip niekada sparčiai sukosi ir trenerių kaitos karuselė. Mathiasą Fischerį pakeitė Carstenas Pohlas, o pastarąjį kroatas Silvano Poropatas.

"Sezonas buvo toks crazy (angl. k. pamišęs – red. past). Buvo daug visokių niuansų, permainų, klubo direktoriai ne kartą griebėsi už galvos, ieškojo išeičių, prašė rėmėjų padidinti biudžetą, kad komanda bent neiškristų į antrąją lygą, bet rezultatai taip ir nepagerėjo", – pasakojo T.Klimavičius.

– Tikriausiai nė neverta klausti, kaip vertinate 2015–2016 m. sezoną?

– Man pačiam sezonas buvo geras. Panašus kaip ir pernai. Likau patenkintas savo žaidimu. Ir klubas jokių priekaištų neturėjo. Jaučiau trenerių pasitikėjimą, todėl ir aikštėje viskas sekėsi.

– Apie komandos rezultatus to negalėtumėte pasakyti?

– Ką galima pasakyti, jei pernai bundeslygoje buvome ketvirti tarp aštuoniolikos ekipų, o šiemet net nepatekome į atkrintamąsias varžybas. Klubui sezonas buvo labai blogas. Pakeitėme net tris trenerius. Per visą ilgą klubo istoriją nebuvo taip, kad treneris būtų keičiamas jau viduryje sezono, o čia – net trys permainos. Keitėsi ir nemažai žaidėjų, komandą persekiojo traumos. Ir aš pats buvau traumuotas, negalėjau padėti pusantro mėnesio.

– Gal kalbėjotės su komandos vadovais apie tokio nuosmukio priežastis?

– Jų buvo įvairių. Po praėjusio sezono pasikeitė daug žaidėjų. Senbuvius pakeitė krepšininkai, dar nežaidę tokiu lygiu, kiti buvo per jauni. Baigė JAV koledžus ir atvažiavo į Vokietiją. Dar buvo pasirašyta sutartis su neblogu europiečiu, bet jis buvo nupirktas traumuotas, tikintis, kad spės išgyti iki sezono pradžios. Tačiau taip ir nepasveiko, tad teko atleisti. Taip praradome starto penketo žaidėją. Tuomet nupirko dar vieną, kuris nepasiteisino, ir vėl atleido. Man patyrus traumą į mano poziciją įsigijo Yancy Gatesą (prieš keletą metų Pasvalio "Pieno žvaigždžių" ekipoje rungtyniavusį puolėją – aut. past.). Amerikietis turėjo tapti komandos lyderiu, buvo brangiausias komandos žaidėjas. Bet jis atvažiavo nenusiteikęs draskytis, sunkiai dirbti treniruotėse. Po dviejų mėnesių Y.Gatesas, galima sakyti, atleido pats save. Tiesiog nebeatėjo į komandos treniruotę.

– Ar toks ankstyvas sezono finišas klubo vadovų nepaskatino imtis radikalesnių reformų?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių