Buvęs komisaras siūlo NBA nedrausti marihuanos vartojimo

Buvęs NBA komisaras Davidas Sternas yra įsitikinęs, kad marihuana turi gydomųjų savybių, todėl lygos krepšininkams turi būti leista ją vartoti.

D. Sternas šiomis mintimis pasidalino interviu metu su buvusiu NBA krepšininku Alu Harringtonu, kuris sukūrė su marihuana susijusį verslą. Krepšininkas atskleidė, kad paskutinius 3 metus savo karjeroje dėl kelio uždegimo vartojo marihuaną. Iš viso Harringtonas NBA žaidė 16 metų.

„Manau, kad marihuana turi būti panaikinta iš draudžiamų medžiagų sąrašo. Ji man padėjo pakeisti savo mąstymą. Reikėtų visiems bendrai susitarti, kad marihuanos rūkymas medicininiams tikslams būtų visiškai teisėtas.

NBA yra tinkamai orientuota į žaidėjų treniravimą, reabilitaciją po traumų, mitybą ir kita. Marihuana turėtų prie to prisidėti. Ar galite įsivaizduoti situaciją, kad kiekviena NBA superžvaigždė galėjo sužaisti po dar vieną sezoną?“ – apie marihuaną kalbėjo D. Sternas.

Buvęs NBA komisaras D. Sternas lygai vadovavo nuo 1984 iki 2014 metų, o šiuo laikotarpiu marihuana tapo griežčiau reguliuojama NBA pirmenybėse. Lygos komisaro poste D. Sterną pakeitė Adamas Silveris.

„Kol nesugriežtinome taisyklių, žinojome, kad daug žaidėjų rūkė marihuaną. Kai kurie iš jų net ateidavo ir mums pasisakydavo. Būdavo ir tokių, kurie rūkydavo prieš pat rungtynes“, – teigė D. Sternas.

Požiūrį pakeitęs buvęs NBA komisaras mano, kad šiuo klausimu turėtų rūpintis NBA žaidėjų asociacija.

Kad marihuana bus legalizuota NBA pirmenybėse tiki ir Oklando „Golden State Warriors“ treneris Steve’as Kerras, kuriam ji padėjo iškęsti nugaros skausimus. „Žaidėjų sveikata turėtų būti svarbiausias dalykas“, – mano S. Kerras.


Šiame straipsnyje: marihuanaNBADavidas Sternas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių