A. Butkevičius: valstybė negali remti „Žalgirio“, bet ieško sprendimų

Lietuvos valstybė negali remti finansinių sunkumų turinčio „Žalgirio“ krepšinio klubo, nes tai būtų neteisinga kitų klubų atžvilgiu, teigia premjeras Algirdas Butkevičius. Tačiau, anot jo, ieškoma sprendimų, kaip padėti Kauno krepšinio komandai.

„Valstybė negali remti kažkurio tai vieno klubo. Tam yra sukurtos valstybės institucijos, kaip Sporto departamentas, Olimpinis komitetas. Yra tvirtinamos finansinės programos, yra skiriamos lėšos toms institucijoms vykdyti valstybės tam tikras programas (...) Būtų, manau, neišmintinga, jei valstybė priimtų sprendimą remti kažkurį vieną klubą. Kaip elgtųsi kiti sporto klubai tada?", - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Tačiau premjeras tvirtino, kad Vyriausybė stengsis rasti kitų būdų, kaip padėti „Žalgiriui“.

„Mes tikrai nesame nuošaly. Konkrečiai aš buvau susitikęs jau prieš dvi dienas su krepšinio klubo vadovybės nariais, tikrai aptarėm, koks galėtų būti planas pradėtas įgyvendinti jau šios savaitės pabaigoj. Pasiūliau sukviesti Kauno regiono stipriausius verslininkus, suorganizuoti vakarienę ir tiesiog netgi pagalvot apie atskiro klubo sukūrimą, kuriame dalyvautų tie, kurie tikrai nori tą klubą remti“, - sakė ministras pirmininkas.

Jis tvirtino, kad taip pat yra kalbama su valstybės įstaigomis, kad jos paremtų „Žalgirį“, jeigu jos turi tokią galimybę.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas yra sakęs, kad Ūkio banko akcininko ir „Žalgirio“ savininko Vladimiro Romanovo kalbos apie „Žalgirį“ paskatino indėlininkus, ypač užsienio šalių rezidentus, šios savaitės pradžioje atsiimti pinigus iš Ūkio banko. Vien pirmadienį iš banko atsiimta apie 120 mln. litų.

Praėjusią savaitę V.Romanovas Kauno miesto savivaldybės paprašė padidinti paramą „Žalgiriui“, nes komandos žaidėjams jis esą skolingas 25 mln. litų - tuomet jis pareiškė, kad klubo akcijos už simbolinę kainą bus perduotos trims „Žalgirio“ veteranams, o jis pats pasiliks nedidelę akcijų dalį arba jų atsisakys iš viso.

Antradienį uždarius Ūkio banką, V.Romanovas paskelbė, kad „Žalgiriui“ pirmadienį pervedė 3 mln. litų atlyginimams, tačiau nežino, ar pinigai pasieks klubą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senukas

senukas portretas
Na dabar tiems rėksniams gal ir aišku kodėl savivaldybė Romanovui nedavė 10 milijonų litų .Premjeras aiškiai pasakė,kad tai ne valstybės ar savivaldybės reikalas

fu

fu portretas
man slykstu klausyt tokiu, kurie drista prilygint Zalgiri prie kitu Lietuvos klubu.

kol

kol portretas
socialistai valdžioje, lietuvių pasididžiavimas Žalgiris nebus remiamas, jau greičiau lenkams bus koks didelis Lietuvos žemės gabalas atrėžtas ir ten įteisinti lenkiški rašmenys, o lietuviai deportuoti, kad tik tiems lenkams įtiktume, pavyzdžių toli ieškoti neteks, jau vien linkevičiaus atsiprašymas ką reiškia. Betgi jis eina savo mokytojo AMB pramintu taku.Manau, kad kol bus gyvas nors vioenas lietuvis, lenkai nedarys Lietuvoje savo tvarkos.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių