Brolis D.Lavrinovičius grįžta į Kauno „Žalgirį“

Darjušas Lavrinovičius po šešerių metų pertraukos vėl apsivilks Kauno „Žalgirio“ marškinėlius – vakar 32-ejų krepšininkas suraitė parašą ant dvejų metų sutarties. Kartu su juo Lietuvos čempionų gretas papildys dar vienas naujokas – Malagos „Unicaja“ ekipoje žaidęs Tremmellas Dardenas.

Susitarti nebuvo sunku

Praėjusį sezoną Maskvos CSKA marškinėlius pernai vilkėjęs ir Eurolygos vicečempionu tapęs D.Lavrinovičius (Brolis) neslėpė, kad norėtų sugrįžti į Kauną.

2003–2006 m. Brolis du kartus tapo Lietuvos čempionu, kartą iškovojo Baltijos lygos taurę, o 2006 m. buvo išrinktas į Eurolygos antrąjį simbolinį penketą ir atsiėmė daugiausia blokų per sezoną atlikusiam krepšininkui skirtą prizą.

„Žalgiris“ universaliam puolėjui tapo tramplinu. Po to D.Lavrinovičius legionieriaus duonos ragavo Kazanės „Unics“, Maskvos „Dinamo“, Madrido „Real“, Stambulo „Fenerbahce Ulker“ klubuose.

Praėjusių metų birželį D.Lavrinovičius pasirašė metų sutartį su CSKA su galimybe ją pratęsti dar vieniems metams, bet Maskvos klubas šia galimybe nepasinaudojo. „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas šią vasarą buvo ne sykį užsiminęs, jog sieks, kad D.Lavrinovičius grįžtų į Kauną.

„D.Lavrinovičius – universalus aukštaūgis, galintis žaisti tiek sunkiojo krašto, tiek vidurio puolėjo pozicijose. Tokio stiliaus žaidėjo mums labai trūko praėjusį sezoną. Darjušas – tikras žalgirietis, rimtą profesionalo karjerą jis pradėjo Kaune, todėl labai malonu, kad jis vėl grįžo į “Žalgirį„. Su D.Lavrinovičiumi susitarti nebuvo sunku. Kai pats žaidėjas nori žaisti klube ir klubas jo nori, tada rasti bendrą kalbą yra paprasta. Be to, Darjušas komandai pagelbės ne tik savo žaidimo kokybe, bet ir bus paspirtis drabužinėje kuriant dar geresnį ekipos mikroklimatą“, – sakė „Žalgirio“ sporto direktorius Vitoldas Masalskis.

Pageidavo ispanas

Kalifornijoje gimęs 30-metis 194 cm ūgio T.Dardenas – krepšinio piligrimas. Per savo karjerą jis yra žaidęs net penkių šalių pirmenybėse ir triskart tapo čempionu – Belgijos, Prancūzijos ir Australijos.

Pernai, atstovaudamas Malagos „Unicaja“, amerikietis Eurolygoje per 10 susitikimų pelnė vidutiniškai po 8,3 taško. Per „Žalgirio“ ir „Unicaja“ pirmąjį mačą jis įmetė 10 taškų.

„Mūsų tikslas – lietuviška komanda, tačiau krepšinio rinka diktuoja savo sąlygas. Norėjome savo gretose matyti Joną Mačiulį, tačiau po sėkmingo mūsų rinktinės pasirodymo Venesueloje lietuvio kaina mums tapo nebeįkandama. Nebegalėjome ilgiau laukti ir sudarėme sutartį su T.Dardenu. Šį žaidėją puikiai pažįsta vyriausiasis treneris Joanas Plaza. T.Dardenas – tvirtai sudėtas, universalus krepšininkas, turintis Eurolygos patirties“, – pažymėjo V.Masalskis.

Svarbiausia – komanda

Reiklumu išsiskiriantis naujasis „Žalgirio“ strategas J.Plaza pripažino, kad už individualias žvaigždes jam daug svarbesni komandiniai veiksmai.

„Komplektuojant sudėtį svarbiausia sukurti tikrą kolektyvą ir nepriklausyti nuo vieno ar kito žaidėjo. Stengiamės užpildyti visas pozicijas tolygiai“, – pažymėjo šiuo metu seminarus Argentinoje rengiantis ispanas.

„T.Dardenas gali įmesti, gerai kovoja dėl kamuolio, patikimai ginasi. Praėjęs sezonas jam buvo banguotas, todėl tikiu, kad į Kauną jis atvyks ištroškęs sėkmės ir noro įrodyti, kad yra tikrai geras žaidėjas. Neabejoju, kad Trammellas – stipraus Eurolygos žaidėjo lygio krepšininkas“, – „Žalgirio“ naujoką vertino J.Plaza.

„Darjušo galimybes puikiai žinome. Mano treniruotos komandos yra nuo jo smarkiai nukentėjusios, kai D.Lavrinovičius žaidė Kazanės “Unics„ ar Madrido “Real„ ekipose. Be to, jis sugrįžta į pažįstamą ekipą, tad neabejoju, kad greitai pritaps joje“, – sakė „Žalgirio“ strategas.


Šiame straipsnyje: Žalgiriskrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Fanas

Fanas portretas
Aciu uz pirkinius bet turekit sazines! Delnas su Salenga privalo likti Zalgiryje!

DARIUSAS REIKALINGAS ZALGIRIUI

DARIUSAS REIKALINGAS ZALGIRIUI portretas
TAI LABAI TEISINGAS SPRENDIMAS. Apie Dariusha turi formuotis visa Zalgirio komandos zaidimo strategija ir taktika. Jis yra universalus zaidejas. Jurijus Subotinas.

VICKA

VICKA portretas
Lietuvos ryta palieka Sekla kelesi i Zalgiri
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių