Broliai Lavrinovičiai – išsipildžiusi Panevėžio „Lietkabelio“ svajonė

  • Teksto dydis:

Panevėžio „Lietkabelio“ vyrų krepšinio klubas priekinę liniją sustiprino pasirašydamas sutartis su broliais Kšištofu ir Darjušu Lavrinovičiais.

„Džiaugiamės, kad tokie patyrę ir daug metų Lietuvos rinktinėje rungtyniavę krepšininkai sutiko žaisti „Lietkabelyje“. Mes esame auganti ir tobulėjanti organizacija, o tokių žaidėjų atvykimas rodo, jog einame teisinga linkme. Turbūt prieš metus ar dvejus galėtume tik svajoti apie tokį ėjimą rinkoje, o dabar jau nuo antradienio broliai Lavrinovičiai lies prakaitą su „Lietkabelio“ marškinėliais“, – pranešime cituojamas klubo direktorius Mantas Ignatavičius.

Pastarąjį kartą abu broliai rungtyniavo kartu 2014–2015 metų sezono pradžioje Emilijos Redžo „Grissin Bon“ (Italija) gretose. Tuomet pasibaigė Kšištofo sutartis ir jis persikėlė į Vilniaus „Lietuvos rytą“, kur praleido pusantro sezono. Tuo tarpu Darjušas Italijos komandoje rungtyniavo dvejus metus.

Brolių tandemą taip pat žaidė Alytaus „Alitos“, Kazanės „Unics“, Kauno „Žalgirio“ komandose bei Lietuvos rinktinėje.

Darjušas Jono Kazlausko kvietimo į nacionalinę komandą sulaukė tiek pernai, tiek šiemet, bet buvo priverstas jo atsisakyti dėl traumų.

Kšištofas šią vasarą buvo viliojamas kelių Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino“ LKL) klubų, bet jų pasiūlymus atmetė. Darjušas taip pat turėjo progą toliau žaisti užsienyje, tačiau troško rungtyniauti Lietuvoje, o „Lietkabelis“ sudarė sąlygas kartu žaisti abiem broliams.

36 metų 210 cm ūgio K. Lavrinovičius praėjusiame LKL sezone rungtyniaudavo po 15 minučių, įmesdavo 7,1 taškų, atkovodavo 3,2 kamuolių ir rinkdavo po 9 naudingumo balus.

36 metų 212 cm ūgio D. Lavrinovičius Italijos čempionate žaidė po 16 minučių, pelnydavo 9,5 taškų, sugriebdavo 3,7 kamuolių, atlikdavo 1,3 rezultatyvių perdavimų ir rinkdavo 9,1 naudingumo balų. Jis tapo šios šalies vicečempionu.

Sutartis su „Lietkabeliu“ taip pat turi Gediminas Žalalis, Tomas Rimša, Tadas Rinkūnas, Žygimantas Skučas, Simas Galdikas, Gintaras Leonavičius, Mindaugas Lukauskis ir Žygimantas Janavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių