Berlyne „Žalgiris“ dės pamatus svarbiausiems sezono mūšiams

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai praėjusią savaitę įrodė, kad yra kupini ryžto apginti savo vardą ir garbę bei įrodyti, kad tai, jog jie nepateko į Eurolygos ketvirtfinalį, tebuvo nelaimingai sukritusių kortų pasekmė. Šį penktadienį Berlyne laukia priešpaskutinė „Top 16“ dvikova su vietos ALBA.

Vokiečiai įsibėgėjo

Pirmoje tarpusavio dvikovoje „Žalgiris“ negailestingai 92:56 pakirpo sparnus vokiškajam „albatrosui“, tačiau Berlyno „O2 World“ arenoje laukia žymiai atkaklesnė kova.

Nors dvi pergales turinti ALBA, lygiai taip pat kaip ir penkis sykius laimėjęs „Žalgiris“, kovos tik dėl garbės, Saša Obradovičiaus auklėtiniai galvoja apie revanšą.

Pastaruoju metu ALBA išgyvena emocinį pakilimą. Praėjusią savaitę vokiškąjį derbį Eurolygoje laimėję ir Bambergo „Brose Baskets“ antrąjį kartą įveikę Berlyno krepšininkai iškovojo pirmąją „Top 16“ pergalę išvykoje per klubo istoriją.

Įsibėgėjusi ALBA sėkmingą žaidimą pratęsė ir savaitgalį vykusiose Vokietijos taurės finalo ketverto varžybose. Pusfinalyje buvo palaužtas Miuncheno „Bayern“ (92:83), o finale triumfuota prieš Ulmo „Ratiopharm“ (85:67).

Finalo ketverto kovos vyko Berlyno arenoje, kur šeimininkus labai karštai palaikė vietos aistruoliai. Po dvikovos ALBA strategas S.Obradovičius viešai padėkojo didžiausiai klubo fanų palaikymo grupei „Artland Dragons“ ir teigė, kad sirgaliai labai padėjo ekipai septintąjį kartą iškovoti šį trofėjų.

„Manau, jog mūsų laukia žymiai atkaklesnis mačas nei Kaune. ALBA laimėjo Vokietijos taurę, įveikdama vienas stipriausių šios šalies ekipų. Be to, šią ekipą papildė iš Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ atvykęs Ali Traore. Tačiau stengiamės koncentruotis tik į savo dalykus ir nepaisant to, jog turime problemų, važiuojame kovoti tik dėl pergalės“, – tvirtino „Žalgirio“ strategas Joanas Plaza.

Gaivus oro gurkšnis

Pirmojo rato tarpusavio dvikovoje Vokietijos komandą nuskandino puikus Marko Popovičiaus žaidimas. Sausio 31-ąją 22 taškus pelnęs kroatas buvo pagrindinis ALBA ekipos duobkasys, tačiau šįsyk ant parketo jis neišbėgs. 30-etis snaiperis sparčiai sveiksta po šlaunies patempimo bei blauzdos raumens sumušimo ir jo sveikata J.Plaza rizikuoti dar nenori.

Iki šiol Berlyno ir Kauno krepšininkai ietis Eurolygos varžybose buvo sukryžiavę tik tris kartus. Be šio sezono dvikovos, abi komandos santykius aiškinosi ir 1999-2000 metų sezoną. Tuomet pirmąjį mačą Vokietijos sostinėje šeimininkai laimėjo 80:64, o savoje Kauno sporto halėje „Žalgiris“ pasiekė revanšą – 89:70.

J. Plaza, kalbėdamas apie nuotaikas ekipoje, pripažino, kad pastaruoju metu visi gyvena viltimi. „Paulius Motiejūnas mums yra tarsi gaivus oras, tarsi žmogus, kuris atėjo, atidarė langą ir leido visiems lengviau įkvėpti. Jis daug padarė dėl klubo praeityje, visi juo pasitiki ir tiki. Treniruotėse nepajaučiau jokio skirtumo. Mano vaikinai ir toliau treniruojasi taip pat noriai ir degančiomis akimis. Galima arba pasiduoti, arba kovoti iš visų jėgų iki pat pabaigos. Visi kartu nusprendėme eiti iki galo. Mums dar liko VTB Vieningoji lyga, Lietuvos pirmenybės. Atiduosime visas jėgas, kad Kauno ir Lietuvos žmonės didžiuotųsi mumis“, – teigė katalonas.

„Nuotaikos vis gerėja. Atėjus naujam direktoriui reikalai pradėjo judėti į priekį. Pagaliau gavome vieno mėnesio atlyginimą. Ramiai ruošiamės dvikovai ir stengiamės galvoti tik apie krepšinį. Jokių žemės drebėjimų šiuo metu tikrai nėra“, – ramybę prieš išvyką į Vokietiją demonstravo ir Rimantas Kaukėnas.

Motyvacijos netrūks

„Rungtynės Berlyne mums bus puiki repeticija ruošiantis atkrintamosioms Lietuvos krepšinio lygos ir VTB Vieningosios lygos kovoms. Nors mačas nieko nelems, tačiau į Vokietiją vykstam kautis tik dėl pergalės ir gerinti savo žaidimą bei žiūrėti į ateitį. ALBA – labai gera komanda. Jiems Eurolygoje taip pat nepasisekė keliose rungtynėse, kurias jie pralaimėję vos keliais taškais. Ši ekipa turi nemažai talentų, tad mums tikrai nebus lengva. Laukia gera repeticija“, – sakė R. Kaukėnas.

„Jei žvilgteltume į statistikos grafas, pamatytume, kad šiemet „Žalgiris“ yra tarp Eurolygos lyderių pagal perimtus kamuolius, dvitaškių bei tritaškių taiklumą, kitu parametrus. Mūsų tikslas išlaikyti šias pozicijas ir pasibaigus „Top 16“ etapui“, – tikino J. Plaza.

Treneris taip pat apgailestavo, kad Eurolygos reglamentas draudžia komandoms registruoti naujus žaidėjus iš jaunimo komandų. Ispanas neslėpė, kad norėtų išbandyti keletą „Žalgirio“ dublerių komandos krepšininkų ir padėti kaupti jiems patirtį ateities kovoms.

Prieš išvyką į Berlyną „Žalgirio“ treniruotėje dalyvavo trys jaunimo komandos krepšininkai – Vaidas Kariniauskas, Simonas Kymantas bei Tomas Dimša.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisEurolygakrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių