Be trenerio likęs „Nevėžis“ nepasipriešino „Žalgiriui“

Derrickas Waltonas gavo laiko pasireikšti, tačiau kalnų ir vėl nenuvertė. 8 taškus per 19 min. pelniusį amerikietį pranoko jaunasis Rokas Jokubaitis. 18-metis kaunietis 11 tašų ir 6 rezultatyviais perdavimais prisidėjo prie 13-osios „Žalgirio“ pergalės „Betsafe–LKL“ čempionate.

Sekmadienį žalgiriečiai išvykoje nugalėjo Kėdainių „Nevėžio“ komandą 79:55. Eurolygoje šlubuojantis D.Waltonas atidarė svečių taškų sąskaitą, o netrukus rezultatyviai asistavo Laurynui Biručiui. Vis dėlto be vyriausiojo trenerio Ramūno Cvirkos likę kėdainiečiai pradžioje dar bandė priešintis ir netgi pirmavo 7:4, 9:8. Vis dėlto netrukus jie krito į gilią duobę ir antrojo kėlinio pradžioje atsilikinėjo dviženkliu skirtumu – 11:21.

nerungtyniaujant traumuotiems Antanui Kavaliauskui ir Nate’ui Woltersui, žalgiriečių žaidimo gijas savo rankose laikė rezultatyviausias jų krepšininkas Eurolygos pirmenybėse Brandonas Daviesas. Prieš dvi dienas daugiausia taškų į Miuncheno „Bayern“ krepšį įmetęs aukštaūgis šįsyk ir vėl buvo rezultatyviausias. Legionieriui pakako vos 13 min. aikštėje, kad surinktų 16 taškų, pataikydamas 8 iš 9 dvitaškių. Po jo dėjimo trečiajame kėlinyje Lietuvos čempionų persvara pasiekė triuškinamą – 61:36. Kėdainiečių gretose nė vienam žaidėjui nepavyko peržengti dviženklio rezultatyvumo slenksčio.

Rezultatyviausias jų – buvęs „Žalgirio“ sistemos auklėtinis Regimantas Miniotas sukrapštė 9 taškus. Kiti du aukštaūgiai Gabrielius Maldūnas ir Nikita Balašovas atitinkamai 8 ir 7 taškus. Varžovų gretose B.Daviesui ir R.Jokubaičiui neblogai talkino Laurynas Birutis, surinkęs 10 taškų bei pataikęs 5 iš 7 dvitaškių. Kaip ir D.Waltonas, 8 taškus įmetė A.rtūras Milaknis. Edgaras Ulanovas pridūrė 7 taškus bei 6 atkovotus kamuolius. Thomas Walkupas ir Paulius Jankūnas surinko po 4, Leo Westermannas 3, Aaronas White‘as ir Lukas Uleckas po 3, Marius Grigonis 2 taškus.

Įsirašę 13-ąjį laimėjimą kauniečiai viena pergale lenkia artimiausią persekiotoją Klaipėdos „Neptūną“, trimis – Panevėžio „Lietkabelį“, o Vilniaus „Rytą“ - net keturiomis pergalėmis. Tuo tarpu „Nevėžis“ su 2 laimėjimais jau dalijasi paskutine dešimtąja vietą su „Šiauliais“. Beje, Kėdainių ekipą galintį palikti kaunietį Ramūną Cvirką pavaduoja kitas Kauno krepšinio atstovas Darius Dimavičius.


Šiame straipsnyje: NevėžisŽalgirisLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
PRADZIA BUVO GERA NEVEZIUI BET IS 20 TOLIMU METIMU TIK 2 TIKSLUS NORS PUSE BUTU IMETE .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių