Be komentarų: po pralaimėjimo Kaune italai nei patys kalbėjo, nei kitiems leido

Simone Pianigiani nenorėjo kalbėti apie įžaidėją, kurį paliko Milane rungtynių žiūrėti per televizorių. Po to, kai kitas jo aikštės generolas prametė visus 8 metimus ir surinko -9 naudingumo balus, trenerio susierzinimą, veikiausiai, galima suprasti.

Kauno „Žalgiris“ antradienį blogiausias karjeros rungtynes privertė sužaisti Andrew Goudelocką. Milano „AX Armani Exchange“ krepšininkas per 26 minutes nepelnė nė taško, pramesdamas po 4 dvitaškius ir tritaškius. Jis neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo ir 4 sykius pažeidė taisykles.

Kai treneriui S. Pianigiani buvo priminta, kad Italijoje jis paliko Mantą Kalnietį, ir paklausta, kokia jo ateitis ekipoje, italas buvo šykštus žodžių.

„Kalbu apie žaidėjus, kurie yra čia“, – pareiškė „AX Armani Exchange“ strategas.

Maždaug toks pat paaiškinimas galėtų būti, jeigu reiktų rasti priežastį, kodėl M. Kalnietis apskritai nežaidžia. Italijoje jis nerungtyniauja dėl legionierių limito, tačiau nežaisti Eurolygoje nėra jokios rimtos priežasties.

„BasketNews.lt“ žiniomis, S. Pianigiani M. Kalnietį prieš mėnesį informavo, kad nebemato jo Eurolygos kovose, nes, praradus viltis žengti toliau, šias varžybas jis mato kaip pasiruošimo aikštelę Italijos lygos kovoms.

Tai buvo trenerio sprendimas, niekaip nesusijęs su oficialia klubo vadovų pozicija. Jeigu negali žaisti Italijoje – nežaisk ir Eurolygoje.

S. Pianigiani nuomonės nekeičia nė tai, kad dėl traumos negali žaisti dar vienas įžaidėjas, Jordanas Theodore’as.

Strategas iš Italijos penktas rungtynes iš eilės žaidė su tautiečiu Andrea Cinciarini starto penkete. Per tas 5 rungtynes A. Cinciarini nė karto nepasiekė dviženklio taškų skaičiaus, o rezultatyviais perdavimais žybtelėjo tik pirmajame starte Stambule, kai mače su „Fenberbahče“ jų atliko 7.

Kaune A. Cinciarini vėl nespindėjo – 3 taškai, 1/6 metimai, 2 rezultatyvūs perdavimai per 15 minučių.

M. Kalnietis į Kauną net neatvyko – nors jis treniruojasi su komanda, kai ši būna Milane, į išvykos rungtynes jo nesiveža net tada, kai tos rungtynės vyksta gimtajame mieste.

Į Kauną atvyko kiti Milano klubo lietuviai, Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis. Kartu sudėjus jie į „Žalgirio“ krepšį įmetė 31 tašką ir buvo rezultatyviausi komandoje, tačiau po rungtynių su vietos žurnalistais bendravo tiek pat, kiek Milane likęs M. Kalnietis. Kalbėti apie rungtynes krepšininkams iš Lietuvos uždraudė Milano klubo generalinis vadybininkas.

Kol lietuviai gūžčiojo pečiais, „AX Armani Exchange“ atstovas tik įspėjo, kad net jei bus bandoma kalbinti A. Gudaitį ir M. Kuzminską, interviu bus nutraukti. Tokios italų gaidos – Eurolygos taisyklių pažeidimas, todėl rungtynėse dirbęs oficialus Eurolygos delegatas šį pažeidimą įtraukė į oficialų rungtynių raportą.

Milane ar Kaune, aikštėje ar už jos ribų, „AX Armani Exchange“ lietuviai turi taikytis prie buksuojančio Italijos klubo vadovų užgaidų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių