Lietuva laimėjo baltų derbį ir iškovojo antrąją pergalę Europos čempionate

Penktadienio vakarą Lietuvos rinktinė Jesenicių „Podmežaklos“ arenoje iškovojo antrąją pergalę.

Mūsiškiai Europos čempionato trečiose B grupės rezultatu 67:59 įveikė Latvijos komandą.

Lietuviai atsilikinėjo tik pirmojo kėlinio pradžioje, o po dviejų kėlinių jau turėjo 8 taškų pranašumą.

Antroje rungtynių pusėje braliukai latviai buvo sugebėję išlyginti rezultatą, tačiau rungtynių pabaigą užtikrinčiau sužaidę lietuviai pergalės latviams neatidavė. 

Statistika

Lietuva: J. Valančiūnas 11, Jonas Mačiulis, D. Motiejūnas, D. Lavrinovičius, T. Delininkaitis ir M. Kalnietis po 9, Linas Kleiza 7, Mindaugas Kuzminskas 2, Renaldas Seibutis 2.

Latvija: R. Kuksikas 13, J. Blūmas 11, K. Janičenokas 11, J. Strelniekas 7.

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė sekmadienį 22.00 val. žais su juodkalniečiais. 

Rungtynių eiga

I kėlinys. Lietuvos rinktinės startinis penketas: Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis, Mindaugas Kuzminskas, Linas Kleiza ir Jonas Valančiūnas.

L. Kleiza atidaro lietuvių taškų sąskaitą. M. Kalnietis prideda 2 taškus, J. Valančiūnas pataiko abu baudos metimus. Keturi latvių tašktai be atsako. R. Seibutis palieka aikštę dėl prakirsto antakio. M. Kuzminskas pelno 2 taškus su varžovo pražanga. J. Blūmas pasižymi tritaškiu. J. Valančiūnas deda iš viršaus. 

Iš toli pataiko T. Delininkaitis. Vėliau gynėjas prideda dvitaškį. Po pirmųjų 10 min. rezultatu 22:17.

II kėlinys. Dar vienas latvių tritaškis. T. Delininkaitis baudžiamas nesportine pražanga. Sėkminga D. Motiejūno atkarpa - keturi taškai iš eilės ir dvi išprovokuotos latvių pražangos. J.  Mačiulis pataiko iš toli ir lietuviai įgija 10 taškų pranašumą.

Varžovų deficitą tritaškiu mažina J. Blūmas. Du L. Kleizos taškai su latvio pražanga. Vėliau Linas pataiko užmindamas tritaškio liniją. J. Valančiūnas oponentą pavaišina bloku, vėliau vidurio puolėjas prameta abu baudos metimus. 

Du M. Kalniečio taškai. Latviai krauna kamuolį iš viršaus. Pora iš eilės lietuvių klaidų leidžia braliukams šiek tiek priartėti. Po dviejų kėlinių rezultatu 39:31 pirmauja Lietuva.

Iki didžiosios pertraukos rezultatyviausiai lietuvių gretose rungtyniavo J. Valančiūnas, kuris pelnė 9 taškus. L. Kleiza pridėjo 6, D. Motiejūnas ir J. Mačiulis po 6 taškus.

III kėlinys. Sėkmingas M. Kalniečio reidas po krepšiu. Latviai pataiko iš toli. J. Kazlauskas pykteli ant J. Valančiūno, kad šis taškus baudos aikštelėje bando pelnyti per jėgą. M. Kuzminskas nesugeba išsimesti kamuolio per 5 sekundes.

J. Blūmas smeigia trečiąjį savo tritaškį. Puiki D-Mo verpstė ir du jo taškai. Krizė lietuvių žaidime - latviai visiškai panaikina mūsiškių pranašumą ir išlygina rezultatą - 45:45. M. Kalnietis prameta abu baudos metimus. Nesėkmingų atakų seriją 5 taškais iš eilės nutraukia D. Lavrinovičius.

T. Delininkaitis prasižengia puolime. Varžovų lyderis R. Freimanis užsidirba 3 pražangą. T. Delinkaitis atstato lietuvių pranašumą iki 7 taškų. Po trijų kėlinių lietuviai priekyje - 52:45.

IV kėlinys. Ketvirtį taikliu dvitaškiu pradeda D. Bertanis. R. Freimanis prasižengia jau 4 kartą. T. Delininkaitis mesdamas iš toli išprovokuoja oponento pražangą. Iš trijų baudos metimų Tomas pataiko 2.  K. Jeničenokas pataiko iš toli ir skirtumas mažėja iki 4 taškų (33 min).

Svarbius taškus pelno D. Lavrinovičius. Po dar vienos klaidos latviai deda iš viršaus. J. Mačiulis pataiko iš toli. J. Valančiūnas prideda du taškus ir lietuviai likus žaisti mažiau nei 3 minutėms įgija 9 taškų pranašumą. M. Kalnietis pataiko sudėtingą metimą.  Lietuviai iškovoja pergalę. Galutinis rezultatas - 67:59.

Situacija prieš rungtynes

Nuotaika. Po pergalės prieš makedonus lietuvių nuotaika – nepalyginamai geresnė. Vangiai pirmenybes pradėję baltai vakar B grupėje iškovojo pirmąją pergalę ir bent jau dalinai susigrąžino pasitikėjimą savo jėgomis. Nervingose ir emocingose rungtynėse sveiką kailį išnešę Jono Kazlausko auklėtiniai šiandien bandys palaužti ant bangos esančią Latvijos rinktinę.

Sparnai. Dvejomis pergalėmis prieš Bosniją ir Hercegoviną bei Juodkalniją čempionatą pradėję braliukai užsiaugino pergalingus sparnus. Neabejotina, jog tritaškiais ir agresyvia gynyba besiremiantys latviai kupini ambicijų pratęsti pergalių seriją. Tai patvirtino ir kaimynų rinktinės vyriausiasis treneris Ainaras  Bagatskis.

Netikėta.  Ar kas nors galėjo numanyti, kad po dviejų rungtynių Europos čempionate rezultatyviausias lietuvių krepšininkas bus Mantas Kalnietis? J. Kazlauskas pripažįsta, kad M. Kalnietis aikštėje praleidžia per daug minučių, tačiau komanda negali rizikuoti jau prasidėjus Europos čempionato kovoms. „Mantas žaidžia daugiau atakuojančio gynėjo pozicijoje, todėl viena iš pagrindinių mūsų bėdų yra ta, kad vis dar nesugebame rasti tinkamai komandai vadovaujančio žaidėjo“, - po mačo su makedonais kalbėjo lietuvių treneris.

Pavojus. Bičiulystės su latviais šiandien pasimirš. Tai yra klasikinis derbis – apie artėjančią akistata kalba krepšinio ekspertai. Paskutinėse rungtynėse rezultatyviausiai latvių gretose žaidė Kristapas Jeničenokas (15 tšk), Rolandas Freimanis (12) ir Dairis Bertanis (8).

Dalyvaukite mūsų portalo konkurse ir atspėkite lietuvių rungtynių rezultatą 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
jeigu zais ir su visais taip ,kaip su latvija ,pasitaikius rimtesnei rinktinei ,gaus i kaulus kaip reikiant.latviai visai nezaidzia po krepsiu,nes nera kam ir zaisti,ir tai dar laikosi.Visai nesistebiu ,jog nuo serbu pasikrove nesunkiai.

liūdnas

liūdnas portretas
vaizdelis

jei

jei portretas
braliukam butu eje troicai tai butume gave kaip svedai prie poltavos. N a baisu ir pagalvot kai rinktine zais su rimtesne komanda,,, negi nusiteikeme kuo greiciau prasilost ir nesusitikt su graikais, prancuzais, italais, ispanais...ka ten rinktine treniravosi, nesuprast,,,:(
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių