Baigėsi tarptautinis veteranų krepšinio turnyras

  • Teksto dydis:

Savaitgalį sostinėje pasibaigė jau 6-asis „Alaus namų“ veteranų krepšinio turnyras. Šį kartą jame dalyvavo net 13-a komandų – aštuonios vyrų ir penkios moterų ekipos. Tai tarptautinis turnyras, jame varžėsi komandos ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos bei Švedijos.

Kaip teigia šio turnyro organizatorė Živilė Urbienė, turnyre susirenka ne tik mėgėjai, bet ir buvę aukščiausio lygio profesionalai, kurie dabar savo žaidimu džiugina žiūrovus tokiuose veteranų turnyruose.

Štai 6-ajame „Alaus namų“ veteranų krepšinio turnyre varžėsi 1999 metų Eurolygos čempionas ir 2003 metų Europos čempionas Mindaugas Žukauskas, 2002 LKL vicečempionas Rolandas Matulis, Egidijus Mikalajūnas, Andrius Giedraitis.

Moterų komandas puošė tokios žvaigždės, kaip Irena Vizbarienė, Ligita Kinkevičienė ir Ilona Novikovaitė. Pasak veteranų turnyro organizatorės, tokios varžybos – tai ne tik sportiniai išbandymai. „Alaus namų“ veteranų krepšinio turnyro dalyviams tai yra ir socializacija su bendraminčiais ir buvusiais kolegomis didžiajame sporte – išlieję prakaitą aikštelėje krepšininkai vakarą paprastai pabaigia komunikuodami prie alaus bokalo.

2016 metų „Alaus namų“ veteranų krepšinio turnyre vyrų grupėje trečią vietą užėmė „Pakruojo parketas-Dafra“ komanda iš Pakruojo, antri buvo „Clifox“ iš Vilniaus, o nugalėtojais tapo Švedijos lietuvių „Vikingų“ komanda.

Moterų kategorijoje trečia buvo „SKK-Versan“ komanda iš Kauno, antrą vietą užėmė „Golden ladies“ iš Latvijos, o nugalėtojomis tapo „RKL Alytus“ komandos sportininkės iš Dzūkijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių