A. Bagatskis: lietuviai ir latviai visada kaunasi kietai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį į Šiaulius žaisti su Lietuvos rinktine atvyksta Latvijos nacionalinė vyrų krepšinio komanda, vedama puikiai Lietuvos krepšinį pažįstančio trenerio Ainaro Bagatskio. Latvijos ekipos treneris teigia į Lietuvą grįžtąs su puikiais jausmais, tačiau žada kietą kovą.

Šeštadienį į Šiaulius žaisti su Lietuvos rinktine atvyksta Latvijos nacionalinė vyrų krepšinio komanda, vedama puikiai Lietuvos krepšinį pažįstančio trenerio Ainaro Bagatskio. Latvijos ekipos treneris teigia į Lietuvą grįžtąs su puikiais jausmais, tačiau žada kietą kovą.

"Kviečiu krepšinio aistruolius - ir Lietuvos, ir Latvijos - atvykti į Šiaulius. Bus tikrai įdomu, nes, kai žaidžia Lietuvos ir Latvijos rinktinės, kova visada būna bekompromisė, agresyvi, kieta", - sako buvęs Kauno "Žalgirio" žaidėjas ir treneris A.Bagatskis.

Savo ekipą, kurioje nors ir nėra labai garsių pavardžių, A.Bagatskis vadina jauna, agresyvia ir greita.

"Norėtųsi sakyti, kad dar ir protinga. Vis dėlto, žaidžiame tokį krepšinį, kuris davė vaisių ir anksčiau", - sako Latvijos vyrų rinktinės treneris.

Pasak jo, nors keli kviesti į rinktinę žaidėjai negalėjo iškart atvykti dėl sveikatos problemų ir dalyvavimo NBA vasaros lygoje (Dairis Bertanis ir Janis Timma), konkurenciją dėl vietos rinktinėje buvo didelė.

"Galėjau pakviesti dar kokius aštuonis krepšininkus. Rinktinėje - net penki debiutantai. Visi vyrai atvyko su malonumu ir dirba su didžiuliu užsidegimu", - sako A.Bagatskis.

Į Lietuvą A.Bagatskis taip pat atvyksta su malonumu ir smagiais prisiminimais.

"Labai gerai jaučiuosi Lietuvoje. Čia labai daug išmokau, daug patyriau, sužinojau ką ir kaip reikia daryti, o kaip - ne", - sako LKL snaiperių konkurso nugalėtojas ir Lietuvos čempionas A.Bagatskis.

Praėjusį sezoną jis nebuvo nutolęs nuo lietuviško krepšinio, nes dėl politinių neramumų kelerias Eurolygos rungtynes jo vadovaujamas Kijevo "Budivelnik" klibas žaidė Kauno "Žalgirio" arenoje. Be to, Kijeve rungtyniavo dabartinis kandidatas į Lietuvos rinktinę Darjušas Lavrinovičius, Dainius Šalenga ir Lietuvos pilietybę turintis Michailas Anisimovas.

"Tai žmonės, kuriuos apibūdina posakis, kad su jais galima drąsiai eiti į žvalgybą", - tvirtina gyva Latvijos krepšinio legenda.

Beje, paklaustas, kuo skiriasi lietuviškas ir latviškas krepšinis, treneris atsako: "Lietuva didesnė už Latviją, dėl to turite daugiau talentingų krepšininkų".

A.Bagatskio vadovaujama rinktinė, kuri rengiasi atrankai į kitų metų Europos čempionatą, šią vasarą jau sužaidė ketverias rungtynes. Prieš savaitę ji pasidalijo po pergalę su Estijos rinktine, o praėjusį savaitgalį dukart svečiuose įveikė Didžiosios Britanijos nacionalinę rinktinę.

Lietuvos ir Latvijos vyrų krepšinio rinktinės Šiaulių arenoje žais šeštadienį 19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių