B. Obama pašto dėžutėje laukia filmo apie Lietuvos krepšinį

Antradienį Jungtinėse Amerikos Valstijose vykusiuose prezidento rinkimuose demokratų partijos kandidatas Barackas Obama buvo dar ketveriems metams perrinktas šalies prezidentu. Jis įveikė savo varžovą republikoną Mittą Romney.

Prezidento rinkimus Jungtinėse Valstijose sekė viso pasaulio žmonės. Lietuviai - taip pat. Ilgą laiką JAV žaidęs krepšinį ir kone kasmet į šalį, kurioje gyvena jo dukra Kristė,  vykstanti Lietuvos krepšinio legenda Šarūnas Marčiulionis, be abejo - taip pat.

„Seku, kas vyksta toje šalyje, nors nesu politikierius,“ - prisipažino buvęs krepšininkas.

Jis iš karto nedviprasmiškai pareiškė, kad simpatizavo B. Obamai: „Barackas Obama yra geriau, nes jis žino Lietuvos rinktinę, žino krepšinį ir pats pažaidžia krepšinį. Labai džiaugiuosi, kad laimėjo B. Obama. Mes nusiųsim jam mūsų naujojo filmo kompaktinį diską, nes jis jo laukia.“

Mintyse Š. Marčiulionis turėjo režisieriaus Mariaus Markevičiaus filmą „Kita svajonių komanda“, pasakojantį apie 1992 m. Barselonos olimpinėse žaidynėse bronzą iškovojusią Lietuvos rinktinę.

Būdamas JAV, Š. Marčiulionis pastebėjo, kad amerikiečiai labiau domisi rinkimais negu lietuviai

„Lietuva yra tik besiformuojanti šalis. Palyginus su JAV, mes dar pampersus dėvime. Turime per 30 partijų. Viskas susigulės per kelis dešimtmečius, kai liks 2-3 normalios partijos. Lietuvoje viskas pakišta po Europos Sąjungos padu ir jokių pažadų negali dalinti - tik užsiimti populizmu. Valstijose žmonės visas rinkimines batalijas priima kur kas rimčiau, kadangi jie jas labiau seka. Tenai yra daug daugiau socialinių programų, Valstijose kur kas daugiau žmonių nei Lietuvoje gyvena iš socialinių pašalpų. Tas dalykas yra ypač svarbus vidurinei klasei, kadangi ji labiausiai nukraujavusi yra šiai dienai - nėra darbų. Manau, kad jos atstovai labai aktyviai ėjo balsuoti,“ - kalbėjo daug bendro su JAV turinti krepšinio legenda.

Turintis daug draugų amerikiečių, Š. Marčiulionis pastebi, kad JAV gyventojai yra rimtai susiskirstę į dviejų pagrindinių partijų rėmėjus.

„Žinau gerų draugų, kurių vienas už respublikonus, kitas - už demokratus. Ir jie vis špaguojasi, keičiasi informacijomis: ką tas padarė, ką kitas žada padaryti. Nors nėra jų tonas labai įžeidus, debatai visada vyksta,“ - pasakojo Š. Marčiulionis.

Tiesa, savo laiku lietuviui žaidžiant įvairiose NBA krepšinio komandose, politiškumo jose, Š. Marčiulionis teigia nepastebęjęs.

„Ten užtekdavo kitų kalbų,“ - kalbėjo krepšininkas.


Šiame straipsnyje: ObamaLietuvakrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

yuuyiyuyi

yuuyiyuyi portretas
„Barackas Obama yra geriau, nes jis žino...." :-)))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių