B. Obama apie M. Jordaną: jis yra daugiau nei krepšinio ikona ar internetinis memas

Kadenciją baigiantis Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentas Barackas Obama Baltuosiuose rūmuose priėmė garbingiausius sporto, meno, kultūros ir pramogų pasaulio atstovus ir įteikė jiems aukščiausius prezidento apdovanojimus – laisvės medalius.

Tarp B. Obamos dėmesio sulaukusiųjų įžymybių buvo ir dvi krepšinio legendos. Geriausiu visų laikų krepšininku vadinamas Michaelas Jordanas ir rezultatyviausias visų laikų NBA žaidėjas Kareemas Abdul-Jabaras.

Visgi daugiausiai B. Obamos dėmesio sulaukė M. Jordanas. Čikagos „Bulls“ komandą palaikantis prezidentas kalbėdamas apie NBA legendą tvirtino, kad tai ne tik krepšinio, bet ir didybės sinonimas.

„Jis yra kur kas daugiau nei geriausias dviejų geriausių komandų – 1992 metų JAV svajonių komandos ir 1996-ųjų Čikagos „Bulls“ žaidėjas. Jis daugiau nei ikona, daugiau nei internetinis memas. Daugiau nei labdarai dosnus žmogus ir sėkmingas verslininkas.

Michaelas yra priežastis, kodėl geriausią bet kurios srities atstovą vadiname Michaelu Jordanu. Pavyzdžiui, neurochirurgijos Michaelas Jordanas. Visiems aišku, apie ką kalbama. Tai vardas, kuris asocijuojasi su didybe.

Michaelas yra tai, ką žmonės sieja su geriausiais dalykais. Tai labai reta“, – gerų žodžių NBA legendai negailėjo prezidentas.

B. Obama laisvės medaliais taip pat apdovanojo tokias pasaulinio garso įžymybes kaip aktorius Robertą De Niro ar Tomą Hanksą, dainininkę Dianą Ross bei „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesą su žmona Melinda.

B. Obamos kalba apie M. Jordaną:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių