Autsaiderių vardo kratysis Kaune

Kuri komanda šiandien yra silpniausia Eurolygoje? Atsakymą į šį nemalonų klausimą pateiks trečiadienio mačas Kauno "Žalgirio" arenoje, kur šeimininkai priims pergalių sąskaitą atidariusią Stambulo "Galatasaray" ekipą.

J.Dentmono užuomina

Į Kauną turkai atskrenda nutraukę juos slėgusią penkių nesėkmių tarptautinėje arenoje seriją. Vakar abi ekipos repetavo nacionalinėse pirmenybėse. Žalgiriečiai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate išvykoje egzaminavo Prienų-Birštono "Vytautą", o "Galatasaray" metė iššūkį kitam Eurolygos klubui – Stambulo "Fenerbahce".

"Galatasaray" biudžeto žalgiriečiai galėtų tik pavydėti, tačiau rezultatų – anaiptol. Buvusio Kauno ekipos legionieriaus Justino Dentmono vedama Stambulo komanda namuose išplėšė pirmąjį sezono laimėjimą 89:87 per akistatą su Pirėjo "Olympiakos". Taikliarankio amerikiečio ir kompanijos nesutrikdė nei graikų klubo sėkminga pradžia 20:14, nei iki tol per penkis turus iškovotos trys pergalės.

Tiesa, permainingų rungtynių pabaigoje "Galatasaray" legionierius iš Serbijos Vladimiras Micovas prametė abi baudas, taip svečiams padovanodamas šansą tritaškiu išplėšti pratęsimą, tačiau du desperatiški graikų bandymai tikslo nepasiekė.

"Sužaidėme vienas geriausių sezono rungtynių gynybos prasme. Dabar atėjo laikas įsibėgėti ir šį sėkmingą etapą pratęsti kitame mače Kaune", – perspėjo 22 taškus pelnęs J.Dentmonas.

Stambulo ekipos gynėjas pataikė 2 iš 3 dvitaškių, 4 iš 8 tritaškių bei 6 iš 7 baudos metimų. Į pergalę ekipą tempė ir kiti trys amerikiečiai. 17 taškų pridūrė kitas gynėjas Jonas Diebleris. Taiklumu išsiskyrė ir "centras" Austinas Daye, surinkęs 16 taškų. 211 cm ūgio žaidėjas pataikė ne tik 2 iš 3 dvitaškių bei 6 iš 6 baudos metimų, bet ir abu tritaškius. Dviženklio rezultatyvumo ribą peržengė ir kitas aukštaūgis Alexas Tyusas. Jis pelnė 10 taškų bei sugriebė 8 kamuolius.

Antausis vicečempionams

"Gerėjančio žaidimo ženklus rodėme jau praėjusiame ture Madride, o šį kartą galėjome laimėti ir dideliu skirtumu", – savo auklėtinių gerėjančia sportine forma džiaugėsi "Galatasaray" treneris Erginas Atamanas.

Vakar "Galatasaray" šalies "Super Ligi" pirmenybėse kibo į atlapus Eurolygos vicečempionei "Fenerbahce" ekipai. Pastarieji Želimiro Obradovičiaus auklėtiniai 6-ajame Eurolygos ture net 34 taškų skirtumu kapituliavo Vitorijoje prieš vietos "Baskonia" kolektyvą. Šiam puolėjas iš Lietuvos Tadas Sedekerskis per 4 min. pelnė 4 taškus ir surinko 6 naudingumo balus.

"To, kas įvyko Vitorijoje, nėra dažnai nutikę per visą mano trenerio karjerą. Bus įdomu pažiūrėti, kokia bus tolesnė mano auklėtinių reakcija. Juolab kad dabar turime neįtikimai sunkų tvarkaraštį: po sekmadienio mačo su "Galatasaray" jau antradienį kaunamės Tel Avive su "Maccabi", o ketvirtadienį mūsų laukia akistata su Stambulo "Anadolu Efes", – vardijo patyręs serbų krepšinio specialistas.

Australas įsibėgėjo

Kur kas didesnę dramą sukūrė Eurolygos čempiono titulą ginanti Maskvos CSKA. Pralaimėjimo kartėlio dar nežinantiems maskviečiams iššūkį 90:91 metė jų artimiausias persekiotojas Madrido "Real" klubas.

"Karališkieji" įtikinamai laimėjo pirmąjį kėlinį 26:17, tačiau vėliau ėmė atsilikti dviženkliu skirtumu. Vis dėlto svečiai sugebėjo atkurti intrigą, pabaigoje priartėdami 86:87, tačiau prancūzo Nando De Colo baudos metimai padėjo CSKA išlaikyti persvarą. Pastarasis Maskvos ekipos gynėjas pelnė 28 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir surinkęs 35 naudingumo balus tapo efektyviausiu viso turo žaidėju. Prancūzas vos 1 balu aplenkė Atėnų "Panathinaikos" puolėją Chrisą Singletoną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių