Autsaideriai parodė nagus žalgiriečiams

Stipriausia grupės komanda prieš silpniausią. Tokia intrigos nežadančia afiša buvo galima pristatyti rungtynes tarp Kauno „Žalgirio“ dublerių bei Jonavos Sporto klubo (JSK), tačiau šeštadienį Kaune vykusi dvikova buvo emocinga kaip reta.

Į „Žalgirio“ treniruočių centro salę Petrašiūnuose šeštadienio popietę gana gausiai sugužėję jonaviečiai neliko nusivylę. Jų palaikomi JSK krepšininkai metė rimtą iššūkį „Žalgiriui-2“ – vienai talentingiausių Nacionalinės krepšinio lygos („Mezon“-NKL) komandų.

Jonaviečiai, nors ir žengė paskutinėje 14-oje NKL čempionato pozicijoje, į Kauną atvyko įkvėpti savo sėkmės. Mat išvakarėse Nerijaus Zabarausko auklėtiniai pasiekė vieną jiems retų pergalių, namuose 81:67 įveikdami Molėtų „Ežerūną“. Kauniečiai, savo ruožtu, penktadienį nesunkiai buvo įrodę pranašumą prieš „Mažeikių“ kolektyvą (77:60).

Rungtynių pradžia priklausė šeimininkams. Žalgiriečiai iškart šovė į priekį ir pirmąjį ketvirtį laimėjo 19:14. Antrajame kauniečiai mėgino didinti pranašumą, tačiau Luko Grabausko vedami svečiai nepasidavė ir iki ilgosios pertraukos atsilikinėjo tik 3 taškais.

Kuo toliau, tuo jonaviečiams sunkiau sekėsi laikytis koja kojon su šeimininkais. Pastarieji ketvirtajame kėlinyje surengė galingą spurtą. Gytis Masiulis pataikė dvitaškį su bauda ir tritaškį, Ignas Sargiūnas įsūdė dar vieną tolimą bombą ir „Žalgiris-2“ atsiplėšė net 14 taškų persvara (72:58). Tačiau tuomet Jonavos klubo treneris N.Zabarauskas išjudino savo auklėtinius, o pastarieji ėmė žaisti dar kiečiau, nevengė šiurkščių pražangų. Taktika davė vaisių, kiek sutrikę kauniečiai pralaimėjo atkarpą 2:12. Likus žaisti apie 40 sek. žalgiriečių pranašumas tesiekė 4 taškus (74:70).

Vis dėlto jonaviečiai nepataikė iš dėkingos padėties, prasižengė, o I.Sargiūnas nuo baudų linijos neklydo. Desperatiškas svečių bandymas iš toli tikslo nepasiekė, o kauniečių gynėjas Kristupas Žemaitis padėjo galutinį tašką (78:70).

Nugalėtojų gretose 32 naudingumo balus surinko ir 24 taškus pelnė puolėjas G.Masiulis, atkovojęs 8 kamuolius ir išprovokavęs 9 pražangas. Pagirtinai po krepšiais grūmęsis vidurio puolėjas Laurynas Birutis surinko 29 naudingumo balus (11 taškų ir 15 atkovotų kamuolių), taikliarankis gynėjas K.Žemaitis surinko 27 naudingumo balus ir 18 taškų, Matas Jogėla pridūrė 10 taškų.

Pralaimėjusiems L.Grabauskas įmetė 24 taškus, Ričardas Verbickas 16, Karolis Šarukas 10.

„Žalgiris-2“ lieka 8-ojoje pozicijoje (17 pergalių ir 14 nesėkmių), jonaviečiai su 7 pergalėmis dalijasi paskutine vieta su „Ežerūno“ kolektyvu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių