Atsigavusi Rusija sutriuškino Kroatiją ir tapo paskutine ketvirtfinalio komanda

  • Teksto dydis:

Aleksejaus Švedo vedama Rusijos komanda 101:78 (25:23, 21:19, 26:15, 33:21) įveikė Kroatijos rinktinę Europos čempionato aštuntfinalio aštuntosiose rungtynėse Stambule.

A.Švedas pelnė 27 taškus ir šio gynėjo vedama komanda netikėtai didele persvara susidorojo su kroatais.

Nors du kėlinius vyko atkakli kova, antrąją mačo dalį net 23 taškais laimėjusi rusai parbloškė buvusio Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos trenerio Aleksandro Petrovičiaus treniruojamą Kroatiją. Rusai dvitaškius metė net 69 proc. taiklumu.

Kroatijos neišgelbėjo Bojano Bogdanovičiaus 28 taškai. Kroatams labai trūko įprasto Dario Šaričiaus indėlio – šis NBA puolėjas įmetė 13, pataikęs tik 3 metimus iš 11. Buvęs Kauno „Žalgirio“ gynėjas Marko Popovičius kroatams pelnė 4 taškus.

Rusijos krepšininkai atsigavo po dviejų itin prastų Europos čempionatų komandai – 2013 metais Slovėnijoje rusai laimėjo vieną mačą iš penkių ir liko 21 vietoje, o prieš dvejus metus vėl laimėjo tik vienerias rungtynes iš penkerių ir liko 17 vietoje.

Nuo 1995 metų medalių sausrą išgyvenanti Kroatija turės vėl palaukti geresnių laikų.

Po paskutinio dienos mačo Stambule paaiškėjo paskutinė ketvirtfinalio pora. Sergejaus Bazarevičiaus treniruojama Rusija trečiadienį žais su Graikija, kuri aštuntfinalyje šeštadienį namo pasiuntė Lietuvos komandą.

Ispanija ketvirtfinalyje antradienį žais su Vokietija, o Latvija antradienį kovos su Slovėnija. Trečiadienį dar žais Italija su Serbija.

Pusfinalio rungtynės Stambule bus žaidžiamos ketvirtadienį ir penktadienį, o finalas ir mažas dėl bronzos įvyks sekmadienį.

Rusija: A.Švedas 27, A.Zubkovas ir D.Kulaginas po 14, V.Fridzonas 13, T.Mozgovas po 10.

Kroatija: B.Bogdanovičius 28, L.Žoričius ir D.Šaričius po 11.


Šiame straipsnyje: euro2017

NAUJAUSI KOMENTARAI

tempor

tempor portretas
Dabar sirgsiu už Rusiją
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių