Atlaikę šturmą jaunieji žalgiriečiai įsirašė dar vieną pergalę

Įspūdingas aukštaūgių žaidimas ketvirtajame kėlinyje ir spurtas 23:13 nukalė jau antrąją pergalę Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) Kauno „Žalgirio“ dubleriams. Kauniečiai savo treniruočių salėje 82:73 nukovė svečius Molėtų „Ežerūno“ krepšininkus.

Erikas Venckus ir Vitalijus Kozys sukrutėjo per paskutines 10 min. ir tapo lemiamo lūžio autoriais. Nors po „Ežerūno“ vidurio puolėjo Roberto Grabausko svečiai dar buvo priekyje 70:68, tačiau tada žalgiriečių aukštaūgiai suvertė kelis metimus iš arti ir šeimininkai atitrūko – 76:70.

Tai dar nebuvo viskas, nes Molėtų ekipa likus žaisti pusantros minutės sušvelnino skirtumą iki vieno metimo 73:76. Jau kitoje atakoje molėtiškiai galėjo rezultatą išlyginti, tačiau Remigijaus Suginto metimas atsitrenkė į lanką. Dublerių ekipos senbuvis Lukas Uleckas, pačiupęs kamuolį, buvo sustabdytas neleistinai ir stojo prie baudų metimo linijos. Taikliarankio šūviai buvo taiklūs ir kauniečiai atitrūko iki saugesnio atstumo. Desperatiškos svečių pastangos išsigelbėti vaisių nedavė, o žalgiriečiai įtvirtino savo pranašumą.

„Žalgiriui-2“ daugiausia taškų pelnė Erikas Venskus 19 (8/11 metimai, 6 atk. kam.), Rokas Jokubaitis 18 (6/12 metimai, 5 rez. perd.), Arnas Adomavičius 13, Vitalijus Kozys 12 (8 atk. kam.).

„Ežerūnas“: Remigijus Sugintas ir Robertas Grabauskas (7/10 dvit.) – po 16, Marius Pociukonis 13, Jonas Zakas 11.

Tomo Keršio auklėtiniai iškovojo antrąją pergalę per tris turus ir gerokai pataisė savo turnyrinę padėtį. Šeštadienį kauniečių laukia dar rimtesnis išbandymas. Jie išvykoje mėgins mesti iššūkį NKL čempionams – Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ krepšininkams. Klaipėdiečiai penktadienį buvo laisvi nuo pasirodymo NKL čempionate ir sužaidė tarptautinio turnyro mačą su Minsko „Tsmoki-2“ ekipa. Svečiai iš Baltarusijos šventė pergalę 63:61.

Jau kitą savaitę „Žalgirio“ dublerių laukia akistata su Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubu. Karaliaus Mindaugo taurės turnyro pirmajame etape kauniečiai susikaus su Alytaus „Dzūkijos“ ekipa.


Šiame straipsnyje: Žalgiris-2NKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių