Aštuonios didžiausios naujojo LMKL sezono intrigos

  • Teksto dydis:

Spalio 4 dieną startuosiantis naujasis Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) sezonas kaip ir kiekvienais metais žada ne vieną intriguojančią akistatą. Praėjęs sezonas tik dar kartą įrodė, kad moterų krepšinis gali būti labai įdomus ir nenuspėjamas. Šias metai LMKL pristatys ne vieną naujovę, o sustiprėjusios komandos žada dar atkaklesnes kovas aikštelėje.

LMKL.lt siūlo susipažinti su didžiausiomis intrigomis, kurios krepšinio gerbėjų laukia jau netrukus startuosiančiame sezone.

Ar „Hoptrans-Sirenos“ pakartos praėjusio sezono sėkmę ir apgins titulą?

Praėjusį sezoną netikėtą staigmeną pateikusios Lino Šalkaus auklėtinės, Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“, šį sezoną pasitinka kaip LMKL čempionės ir vienos iš kandidačių šį titulą apginti. Nors krepšinio užkulisiuose ir kalbama, kad „Hoptrans-Sirenos“ bus vienos iš realiausi kandidačių, klubo atstovai kol kas kaip susitarę tvirtina, kad titulą apginti bus sunkiau nei iškovoti. Vasarą Kauno rajono ekipą paliko pagrindinė praėjusio sezono žaidėja Santa Okockytė, kuri išvyko rungtyniauti į Švediją. Visgi, „Hoptrans-Sirenos“ surinko konkurencingą komandą, kurią papildė atakų organizatorė Gabrielė Gutkauskaitė, Dalia Belickaitė, Eglė Tarasevičiūtė bei naujokės iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV).

„Sūduvai“ ketvirtas kartas nemeluos?

Prieš kiekvieną sezono startą kaip pagrindinės pretendentės į čempionių titulą yra įvardijamos Marijampolės „Sūduvos“ krepšininkės, tačiau jau tris sezonu iš eilės aukščiausios pakylos laiptelis nebuvo pasiektas. Puikiai visą sezoną rungtyniavusioms marijampolietėms pritrūkdavo sėkmės finalo serijose – 2013–2014 m. sezone nusileista Vilniaus „Kibirkšties“ ekipai, 2014–2015 m. – „Utenai“, o praėjusį sezoną – „Hoptrans-Sirenoms“. Šį sezoną „Sūduva“ pasitinka išlaikiusi komandos branduolį bei vyriausiąjį trenerį Rimvydą Samulėną, netekusios komandos lyderės Ivetos Šalkauskės ir tritaškių karalienės Elos Briedytės, tačiau su tokiomis pačiomis ambicijomis dėl čempionių vardo.

„Vilkmergės“ ekipa nustebins debiutiniame sezone?

Iš krepšinio žemėlapio pasitraukusią „Uteną“ šį sezoną LMKL pirmenybėse pakeitė Ukmergės „Vilkmergės“ komanda, kuri pirmą kartą klubo istorijoje jėgas išbandys aukščiausioje moterų lygoje. Ukmergės klubas praėjusį sezoną „Akvilės“ lygos pusfinalyje po dramatiškos kovos (53:54) nusileido būsimoms čempionėms, bet laimėjo mažąjį finalą ir pasidabino bronzos medaliais. Ukmergiškių gretose itin žinomų pavardžių veikiausiai neišvysime, tačiau gana rimtą pastiprinimą debiutantės turės po krepšiu – sutartį su „Vilkmergės“ ekipa pasirašė praėjusio sezono LMKL čempionė Monika Petrauskaitė. Kad ir kaip besusiklostytų debiutančių sezonas, 10 metų gyvuojantis klubas pagaliau į Ukmergę sukvies stipriausias LMKL ekipas.

„Kibirkšties“ ekipa įsimaišys į kovą dėl LMKL titulo?

Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės treniruojama Vilniaus „Kibirkštis“ praėjusį sezoną įrodė, kad jauna ir ambicinga komanda yra rimta varžovė net ir favoritėmis laikomoms komandos. Vilnietės kovoje dėl bronzos medalių įveikė „Uteną“ ir per LMKL sezono uždarymo šventę atsiėmė trečiosios vietos medalius. Šį sezoną „Kibirkštis“ bus dar pavojingesnė visoms varžovėms – išlaikytas komandos branduolys ir trenerių štabas, kuris neabejotinai sieks, kad vilnietės užliptų ir ant dar aukštesnio prizininkių laiptelio.

Ar Ivetos Šalkauskės efektas leis Šiaulių komandai kovoti dėl pergalių?

Naudingiausia praėjusio sezono krepšininke išrinkta Iveta Šalkauskė pasibaigus sezonui nebuvo tikra, ar dar tęs profesionalės karjerą. Pasitraukusi iš „Sūduvos“, ekipos vidurio puolėja nusprendė atiduoti duoklę savo gimtajam miestui ir sustiprino Šiaulių „Šiaulių-Universiteto“ komandos gretas. Pastarieji sezonai šiaulietėms nebuvo sėkmingi, o pergalės dažnai nedžiugindavo, tačiau I.Šalkauskė Šiaulių komandoje turėtų būti nesustabdoma ir neabejotina lyderė. Tokia patyrusi krepšininkė turėtų ne tik padėti Šiaulių klubui siekti pergalių, bet ir leis įgyti patirties jaunoms žaidėjoms rungtyniaujant su I.Šalkauske.

Kas tritaškių konkurse pakeis iki šiol nenugalimą Elą Briedytę?

Septynis kartu LMKL „Visų žvaigždžių“ dienos tritaškių konkurse triumfavusi Ela Briedytė nusprendė baigti profesionalios krepšininkės karjerą. Bene didžiausia intriga buvęs tritaškių konkursas šį sezoną turės jau naują laimėtoją. Praėjusiais metais atkakliausiai su E.Briedyte finale kovojo tuo metu „Utenos“ marškinėlius vilkėjusi Rita Milieškienė, kurį šį sezoną ir vėl sugrįžo į „Sūduvos“ ekipą. Tačiau sunku pasakyti, ar R.Milieškienė bus ta krepšininkė, kuri pakeis daugkartinę čempionę, kadangi ant kulnų lipa ir taiklią ranką turinčios jaunos krepšininkės, tokios kaip Agnė Bobinaitė, kuri jau praėjusiame tritaškių konkurse metė rimtą iššūkį patyrusioms žaidėjoms.

Ar pavyks pagerinti LMKL rungtynių lankomumo rekordą?

Praėjusios sezono finalo serija sumušė visus LMKL lankomumo rekordus, taip dar kartą įrodydama, kad intriguojantys susitikimai sulaukia didelio žiūrovų susidomėjimo. 1400 žiūrovų – toks praėjusios sezono lankomumo rekordas buvo užfiksuotas „Hoptrans-Sirenų“ ir „Sūduvos“ paskutiniame finalo serijos mače Garliavoje. Būtent pirmosiose šio sezono rungtynėse garliaviškiai ir vėl turės galimybę sumušti lankomumo rekordus, nes atidarymo mače susikaus LMKL čempionės ir „Kibirkšties“ ekipa.

Labiausiai patyrusios žaidėjos dar turės parako vesti komandas į priekį?

Beveik visos LMKL ekipos ir artėjančiame sezone savo gretose turės didžiulę patirtį sukaupusias žaidėjas, kurios iki šiol buvo vienos pagrindinių vedlių į pergales. „Šiauliai-Universitetas“ pagrindines žaidimo strategijas, žinoma, bandys įgyvendinti pasitelkdamas I.Šalkauskės patirtį, „Kibirkštis“ didžiausio indėlio tikėsis iš į Lietuvą sugrįžusios Vitos Kuktienės, „Sūduva“ viltis turėtų dėti į Sandrą Baliutavičiūtę ir sugrįžusią Rita Milieškienę, o „Hoptrans-Sirenas“ jau ne vieną sezoną į pergales vedė komandos direktorė ir nenuilstanti žaidėja Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė. Šį sezoną bus ne ką mažiau įdomu stebėti, kaip aikštelėje atrodys didžiausią patirtį sukaupusios LMKL krepšininkės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių