Aštri kova dėl Lietuvos krepšinio federacijos prezidento posto: sako, laimėtojas gali ir nustebinti

  • Teksto dydis:

Kova dėl Lietuvos krepšinio federacijos prezidento posto įsisiūbuoja. Ekspertai pastebi, kad tiek sporto bendruomenėje, tiek socialinėje erdvėje ryškėja pagrindiniai kandidatai užimti Arvydo Sabonio kėdę. Tiesa, anot specialistų, rinkimų laimėtojas gali ir nustebinti, praneša LNK.

Dėl Lietuvos krepšinio federacijos vadovo posto kovojantys Robertas Javtokas, Ramūnas Butautas ir Vydas Gedvilas jau pirmuose debatuose parodė, kad kova dėl prezidento kėdės šiemet bus aštri. Tiesa, pasak organizatorių, debatuose labiau išryškėjo dvi pavardės – vienai sekėsi ne taip gerai.

„Buvo tų, kurie pasirodė, sakyčiau, gerai ir turėjo palikti gerą įspūdį visiems žiūrovams, ir buvo vienas ryškus kandidatas, kuriam prasčiau sekėsi pasirodyti. Nežinau, ar tai buvo iš pasiruošimo debatams pusės, ar jis galbūt nesitikėjo tokio agresyvaus požiūrio iš savo konkurentų. Aš, be abejo, kalbu apie V. Gedvilą, kuriam šie debatai buvo sunkiausi“, – sakė „Basketnews.lt“ žurnalistas Donatas Urbonas.

Prieš 20 metų V. Gedvilas, tuometinis moterų rinktinės treneris, apie moterų krepšinį kalbėjo taip: „Pasaulio, Europos čempionatai mūsų puikūs. Pirma, šešta, ketvirta vieta. Pasaulyje šešta vieta. Universiadose merginos kaip žaidžia! Tik olimpiadą mes praleidžiam. Mūsų pagrindinis tikslas ateity – išlikti moterų krepšinio elite, visą laiką būti šešetuke, aštuntuke“.

Deja, viskas apsisuko atvirkščiai. Lietuvos moterų krepšinio rinktinė jau šešerius metus net nepatenka į svarbiausius Europos ir pasaulio čempionatus. Anot krepšinio ekspertų, vargu ar kuris nors iš kandidatų gebės moterų krepšinį sugrąžinti į buvusias pozicijas.

„Kiekvienas iš jų komandoje turi po savo atstovą, kuris bus už tai atsakingas. Kai kurie atstovai jau yra dirbę praėjusioje krepšinio federacijoje, kai kurie dirba už Atlanto, bet ramia širdimi pasakyti, kad vienas iš šių kandidatų tikrai išgelbės Lietuvos moterų krepšinį, tikrai nedrįsčiau. Tai yra opus klausimas, kurį tikrai reikės spręsti“, – teigė D. Urbonas.

Ramia širdimi pasakyti, kad vienas iš šių kandidatų tikrai išgelbės Lietuvos moterų krepšinį, tikrai nedrįsčiau.

Vienas naujųjų darbų, kuriuos naujasis prezidentas turės padaryti – vyrų ir moterų rinktinių vyriausiųjų trenerių skyrimas.

„Didysis klausimas, ar treneris turi treniruoti tik rinktinę. Kiti galvoja, kad jis turi treniruoti ir klubą, ir rinktinę. Bet tai atsiremia į finansinį aspektą. Rinktinė ir federacija niekada negalės mokėti tokių pinigų, kokius teoriškai treneris galėtų uždirbti klube“, – kalbėjo „15min.lt“ sporto žurnalistas Rokas Pakėnas.

Dalis specialistų jau dabar išskiria pagrindinį kandidatą Lietuvos krepšinio federacijos prezidento postui užimti.

„Aš galvočiau, kad R. Butautas yra favoritas laimėti. O R. Javtokas... Na, nebent labai nustebins. Bet, kiek esu kalbėjęs su žmonėm, kurie arba turi balso teisę, arba yra arti to, visi kalba būtent apie R. Butautą kaip apie savo favoritą“, – komentavo „krepsinis.net“ vyr. redaktorius Edgaras Pulkovskis.

Šiuo metu Lietuvos krepšinio federacijos prezidentą renka federacijos nariai, kurių yra 136. Tiesa, pasak kai kurių krepšinio ekspertų, jei balsavimas būtų visuotinis, jį greičiausiai laimėtų R. Javtokas.

„Jeigu rinktų paprasti žmonės, kaip renka prezidentą, Seimą arba merus, tai laimėtų R. Javtokas. Matyt, būtų 70 proc. balsų. Bet rinks ne paprasti žmonės, rinks tie, kurie turi teisę“, – sakė E. Pulkovskis.

Vienas iš trijų kandidatų pakeis antrąją kadenciją baigiantį ir nuo 2011 metų prezidento postą užimantį A. Sabonį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taškas

Taškas portretas
Bus Butautas ir taškas !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių