A.Sabonis meistriškumą demonstravo šaudydamas iš kulkosvaidžio

Pirmadienio popietę Mechanizuotuoje pėstininkų brigadoje „Geležinis vilkas“, esančioje Jonavos rajone, Ruklos miestelyje, buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) ir Krašto apsaugos ministerijos. Parašus po sutartimi padėjo LKF prezidentas Arvydas Sabonis ir krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.

Anot ministrės, krepšininkus ir kariuomenę sieja jėga, protas bei patriotiškumas, o idėja bendradarbiavimui buvo užmegzta stebint krepšinio rungtynes.

Šios bendradarbiavimo sutarties tikslas yra supažindinti Lietuvos vyrų, moterų bei jaunimo rinktinių narius su kariuomenės gyvenimo specifika ir ypatumais. Tuo tarpu kareiviai turės galimybę ne tik savo akimis pamatyti geriausius Lietuvos krepšininkus, paspausti jiems rankas, bet ir sudalyvauti rinktinės treniruotėje.

LKF prezidentas Arvydas Sabonis pajuokavo, sakydamas, kad blogai žaidžiančius krepšininkus bus galima atsiųsti į karinį padalinį pasitreniruoti, ir atvirkščiai – blogai pasirodžiusius karius nusiųsti į rinktinės fizinio pasirengimo stovyklą.

Po išsakytų kalbų delegacijos apsikeitė suvenyrais: Arvydas Sabonis krašto apsaugos ministerijai padovanojo krepšinio kamuolį su žaidėjų parašais.

Lietuvos kariuomenės vadui Arvydui Pociui buvo įteiktas „Eurobasket 2011“ atminimo medalis, o geriausiam visų laikų Lietuvos krepšininkui – karinė uniforma, peilis bei tarti tokie žodžiai: „Be reikalo nepakelk, be garbės nenuleisk“. Krašto apsaugos ministrė teigė, kad dabar šalies krepšinio legenda yra pilnavertis kariuomenės narys.

Po šventinės ceremonijos renginio dalyviai buvo supažindinti su ginkluotės paroda, pabendravo su kariais bei gavo galimybę pašaudyti iš kulkosvaidžio.


Šiame straipsnyje: Arvydas SabonisLKFkrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

kam

kam portretas
veltui saudei ARVYDAI,lyg nezinotum i ka reik saudyt

Padekit

Padekit portretas
Lietuvoj gedulas, padekite isgelbeti mergaitei sugrizti pas mylima dieduka, mociute, Neringa

reikėjo

reikėjo portretas
CASK išmokti šaudyt o ne čia
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių