Pralaimėjo: graikinis riešutas Lietuvos rinktinei pasirodė per kietas

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė patyrė pirmąjį pralaimėjimą kontrolinių rungtynių cikle.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė patyrė pirmąjį pralaimėjimą kontrolinių rungtynių cikle. Europos čempionatui besiruošiantys Jono Kazlausko auklėtiniai "Akropolio" turnyre Atėnuose privalėjo pripažinti šeimininkų graikų pranašumą (62:80)

Ypač nesėkmingai lietuviams susiklostė pirmasis ir paskutinysis rungtynių ketvirčiai. Juos mūsiškiai atitinkamai pralaimėjo 7 ir 9 taškais. Lietuvos rinktinė šiame mače nesugebėjo išnaudoti priekinės linijos žaidėjų. Nemažai problemų lietuviams sukėlė netaiklūs baudos metimai ir klaidos.

Statistika

Lietuva: M. Kalnietis (13), M. Pocius (11), J. Mačiulis (9), L. Kleiza  (7), D. Motiejūnas ir J. Valančiūnas  (po 6), R. Javtokas (4), M. Kuzminskas (3), R. Seibutis (2), V. Čižauskas (1).

Graikija: G. Printezis (23), V. Spanoulis (12), N. Zisis ir Y. Bourousis (po 9), K. Papanikolaou (7), L. Mavrokefalidis ir I. Vougioukas (po 6).

Rytoj lietuviai pasirodymą "Akropolio" turnyre baigs su Bosnijos ir Hercegovinos rinktine. Rungtynių pradžia 18.30 val.

Rungtynių eiga

I kėlinys. Lietuvos rinktinės startinis penketas: Mantas Kalnietis, Martynas Pocius, Jonas Mačiulis, Linas Kleiza ir Robertas Javtokas.

Lietuvių vidurio puolėjas baudžiamas asmenine pražanga puolime. Pirmieji taškų sąskaitą atidaro graikai, tačiau jau kitoje atakoje J. Mačiulis dėjimu rezultatą išlygina. M. Pocius pataiko iš toli.  Kol kas visi L. Kleizos metimai skrieja pro šalį. Graikus į priekį išveda G. Printezio ir V. Spanoulio metimai.

Lietuviai pastarųjų 2 min. atkarpą pralaimi 1:9. Taškų badą nutraukia R. Javtoko dvitaškis. Atrišti varžovų tinklelį pavyksta ir L. Kleizai. Tačiau graikai kol kas randa daug spragų mūsiškių baudos aikštelėje.

M. Kalnietis sužingsniuoja puolime.  Po pirmojo kėlinio Lietuvos rinktinė atsilieka rezultatu 13:20.

II kėlinys. Retas atvejis - lietuviai kol kas pralaimi kovą dėl atšokusių kamuolių. N. Zisis didina skirtumą iki 9 taškų. R. Seibutis pataiko paskutinę atakos sekundę. V. Čižauskas, kaip ir J. Valančiūnas, pataiko tik 1 baudos metimą iš 2.

Big V pažeidžia dvigubo varymo taisyklę. Kol kas graikai dominuoja po abiem krepšiais. V. Spanoulis per lietuvių aukštaūgius pelno du taškus su pražanga. Šeimininkai įgija 17 taškų deficitą. 

Sėkminga atkarpa - M. Pocius veržliu reidu pralaužia graikų gynybą, dvitaškį po gražaus perdavimo prideda R. Javtokas. L. Kleiza mažina lietuvių deficitą iki 11 taškų. J. Mačiulis pelno 7-ąjį savo tašką.

Tritaškiu L. Kleiza mažina atsilikimą iki vienženklio skaičiaus. Tačiau G. Printezis prasiveržęs link krepšio pelno dar 2 taškus. M. Kalnietis pataiko iš 3 taškų zonos paskutinę atakos sekundę. M. Kuzminskas realizuoja 1 baudos metimą iš 2. Po 20 min. kovos lietuviai atsilieka rezultatu 31:39.

Iki didžiosios pertraukos rezultatyviasiai Lietuvos rinktinės gretose rungtyniavo J. Mačiulis ir L.Kleiza (po 7 tšk). M. Pocius pridėjo 5 taškus.

III kėlinys. Jono Kazlausko auklėtiniai iš 4 baudos metimų pataiko vėl tik 2. M. Kalniečio tritaškis mažina skirtumą iki 6 taškų, graikai klysta puolime, vėliau įžaidėjas prideda dar vieną dvitaškį.

Taikliau metimu pasižymi M. Pocius, J. Valančiūnas krauna kamuolį iš viršaus. Visgi, graikai galutinai savo pranašumo neišvaisto. Jis šiuo metu siekia 6 taškus (27 min). Dvi iš eilės lietuvių klaidos supykdo J. Kazlauską. 

G. Printezis įmeta sau įprastą metimą, kuris atnešė triumfą 2012-ųjų Eurolygoje. D. Motiejūnas pelno pirmuosius savo 2 taškus su graiko pražanga. Su kėlinio sirena šeimininkai atstato 9 taškų pranašumą - 60:51.

IV kėlinys. D-Mo pataiko abu baudos metimus, vėliau Donatas vėl sėkmingai išnaudoja savo ūgį. Dešimtąjį savo tašką pelno ir M. Kalnietis. Sužaidus 34 min. lietuviai vis dar vejasi - 57:64. Labai svarbų tritaškį pataiko M. Kalnietis.

Graikai atsako 5 taškais. D. Motiejūnas prameta abu baudos metimus. M. Pocius tai daro taikliai. J. Valančiūnas neleistinai sulaiko V. Spanoulį ir yra baudžiamas nesportine pražanga. Graikai vėl įgija dviženklį pranašumą ir pergalės viltys blėsta.

G. Printezis pataiko iš 3 taškų zonos ir didina pranašumą iki rekordinės 16 taškų žymos. Big V užsidirba pražangą puolime. Galutinis rungtynių rezultatas - 62:80.

Situacija prieš rungtynes

Startas. Lietuviai vakar liko ištikimi sau ir kontrolinių rungtynių cikle iškovojo jau 9 pergalę iš tiek pat galimų. Pergalingai „Akropolio“ turnyrą pradėję mūsiškiai užtikrintai susitvarkė su savo žaidimo nerandančia Italijos rinktine. Po šio mačo vyriausiasis rinktinės treneris Jonas Kazlauskas sunerimo, kad važiuoti į Europos čempionatą nepralaimėjus nė vienerių draugiškų rungtynių būtų keista.

Per silpni? Vieni krepšinio specialistai pažymi, kad taip ugdomas nugalėtojų mentalitetas, kiti teigia, kad pasirinkti varžovai yra tiesiog per silpni. Rimčiausi priešininkai – nukraujavę rusai ir šios dienos oponentai graikai. Tarp pavojingų rinktinių taip pat verta priskirti Bosniją ir Hercegoviną (BIH), su kuria žaisime rytoj.

Pažanga. Po visų iki vakar sužaistų draugiškų rungtynių J. Kazlauskas savo auklėtinių žaidime rasdavo minusų. Tačiau po dvikovos su italais lietuvių ekipos vairininkas galėjo prikibti tik prie netikslių baudos metimų procento. Ar Lietuvos rinktinės žaidėjai pagaliau prisitaikė prie trenerio propaguojamos filosofijos? Panašu, kad taip. Teigiamus poslinkius įžvelgia rinktinės įžaidėjas Mantas Kalnietis ir lengvojo krašto pozicijoje žaidžiantis Jonas Mačiulis.

Stiprybė. Pagrindiniai lietuvių ginklai – pajėgūs aukštaūgiai, snaiperiai ir greitos atakos. Kiek iš jų suveiks šį vakarą? Mūšis su graikais – puiki proga tai patikrinti. Mat turnyro šeimininkai pasižymi solidžia sudėtimi, o žaisti jų arenoje niekada nelengva.

Graikinis riešutas. Vakar graikų rinktinė užtikrintai susitvarkė su BIH krepšininkais (88:71). Rezultatyviausiai šiame mače žaidė Antonis Fotsis (13 tšk), Nikos Zisis (12), Ioannis Bourousis (10), Vassilis Spanoulis ir Georgios Printezis (po 9).



NAUJAUSI KOMENTARAI

viltis

viltis portretas
laiko liko nedaug, galėtų pasimokyti iš J.Plazos taktikos ir strategijos. Dabar visi miega, bet tas pralaimėjimas turi išeiti į gera. Vyrai nekovoja, kaip tikrose rungtynėse, o turėtų.

waldas

waldas portretas
Shudu kruva ! Dar mokytis ir mokytis , NBA "zwaigzes" grybauja, deriniu aplamai nera, susizaidimas apgailetinas, izaidejo nera , baudu neymeta ,GRAUDU ziureti ! Manau - perdaug islaupsinta rinktine....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių