Anūkę sūpuojantis K. Kemzūra: geriausia dovana – buvimas kartu

Buvęs Lietuvos, o dabar Austrijos vyrų krepšinio rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra Kalėdų dovaną gavo dar vasarą, kai tapo seneliu. 46 metų kaunietis neslepia – jis neatsisakytų ir dar vienos, šįsyk profesinės, dovanos.

Pratęsęs sutartį su Austrijos krepšinio federacija, K.Kemzūra neslepia, kad pasiilgo kasdienio darbo klubinėje komandoje. Žinomas šalies krepšinio specialistas jokio klubo netreniruoja nuo 2015 m. sezono pabaigos, kai atsisveikino su Čekijos čempione – Nimburko ČEZ.

"Noriu sugrįžti į klubinį krepšinį. Laukiu progos ir esu tam pasiruošęs. Laukiu ir artėjančių švenčių. Per jas prie stalo susėsime su šeima, kurią vasarą papildė ir sūnaus dukrelė. Jos gimimas buvo puiki dovana. Pasiūlymas treniruoti klubą? Tai taptų tarsi papildoma – Kalėdų – dovana", – "Kauno dienai" sakė neseniai seneliu tapęs K.Kemzūra.

Per savo karjerą kaunietis yra dirbęs Turkijoje, Lenkijoje, Italijoje, Latvijoje, Rusijoje, Čekijoje. 2010-aisiais strategas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę atvedė pasaulio čempionato bronzos link, o su nacionaline komanda atsisveikino po 2011 m. mūsų šalyje vykusio Europos čempionato.

Pokalbį su K.Kemzūra pradėjome šventiniais motyvais.

– Kaip žadate sutikti didžiąsias metų šventes?

– Kūčias ir Kalėdas tradiciškai sutinku su šeima. Mūsų bus nemažai – ir tėvai, ir sūnaus šeima. Naujųjų metų sutikimas dar nesuplanuotas. Galbūt juos atšvęsime kartu su draugais.

– Kurios šventės labiau laukiate?

– Ir dabar, ir anksčiau, kai treniruodavau klubus, labiau laukdavau Kūčių ir Kalėdų. Tada atsirasdavo reta galimybė sugrįžti namo, susitikti su šeima. Tai labai smagus jausmas.

– Ar daug dėmesio skiriate dovanoms pirkti?

– Anksčiau dovanų pirkdavome daug ir įvairių. Gal net ir per daug. Dabar apsiribojame simbolinėmis, bet mielomis. Visai be jų išsiversti neišeina. Vis dėlto pagrindinė dovana bus, kad visa šeima susirinksime kartu. Sūnaus šeimai vasarą gimė dukrelė. Argi tai ne dovana?

Sūnaus šeimai vasarą gimė dukrelė. Argi tai ne dovana?

– O kokios Kalėdų dovanos norėtumėte pats? Gal darbo sutarties su klubu?

– Žinoma, darbas gerame klube būtų puiki dovana.

– Esate Austrijos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris, tačiau šiuo metu jokio klubo netreniruojate. Nereikia nervintis dėl komandos rezultatų. Ar tokia ramybė jūsų neslegia, netrūksta veiklos?

– Su Austrijos rinktine dirbau vasarą. Dabar turiu laisvo laiko, žvalgausi, stebiu. Kaip ir minėjau, norėčiau treniruoti klubą. Laukiu pasiūlymų. Kai pakviečia, vedu seminarus. Prisidėjau prie projekto "Talentų U15 karta". Mano draugas Gediminas Meiliūnas yra Kauno "Aisčių-LSU" komandos strategas, jis pasiūlė vesti treniruotę merginoms. Neatsisakiau.

– Su Austrijos rinktine šiais metais dirbote du mėnesius – per pasirengimo ciklą ir Europos čempionato atranką. Ar sutartį pratęsėte ilgesniam laikui?

– Pasibaigus Europos čempionato atrankai, paprašiau laiko pagalvoti. Norėjau, kad darbas vyktų profesionaliai, todėl norėjau išsiaiškinti įvairius niuansus, aptarti detales. Kai tai padarėme, sutikau pratęsti sutartį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių