Amerikiečio sprendimas sujaukė „Žalgirio“ planus

Karjerą baigęs Robertas Javtokas perleido savo 15-ąjį marškinėlių numerį Kauno "Žalgirio" naujokui Royce'ui O'Neale'ui, tačiau amerikietis šia dovana nepasinaudos. Legionierius pasinaudojo galimybe nutraukti sutartį su kauniečiais dėl pasiūlymo iš NBA.

"Žalgirio" klubo vadovams teks atnaujinti rekordiškai anksti baigtus ekipos sudėties formavimo darbus. Kauniečių planus sujaukė vienas svarbiausių ateinančio sezono žaidėjų turėjęs tapti R.O'Neale'as. Pasak žinomo JAV žurnalisto Davido Picko, iš Teksaso kilęs puolėjas pasinaudojo sutartyje su Kauno klubu numatyta išlyga, kad gali nutraukti susitarimą. Tokia sąlyga buvo įrašyta dėl pasiūlymo iš NBA. Europos klubams išlyga negaliojo.

24 metų 198 cm ūgio legionierius sutartį su "Žalgiriu" pagal vadinamąją formulę "vienas plius vienas" pasirašė dar birželio pabaigoje. Pastarosiomis savaitėmis jis liejo prakaitą NBA Vasaros lygoje vilkėdamas Naujojo Orleano "Pelicans" marškinėlius. Nors krepšininko rezultatai nebuvo pribloškiantys, jis įtikino kito NBA klubo - "Utah Jazz" atstovus. Puolėjas Vasaros lygos aikštėse vidutiniškai praleisdavo po 19 min., pelnydamas po 4,6 taško, atkovodamas po 3,6 kamuolio ir atlikdamas po 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

Beje, Kauno "Žalgirio" vadovai, savo naujoką jau buvo spėję aplankyti jo tėvynėje. JAV viešintys ir Vasaros lygos kovas stebintys "Žalgirio" generalinis direktorius Paulius Motiejūnas bei sporto direktorius R.Javtokas su R.O'Neale'u įsiamžino bendroje nuotraukoje. Vis dėlto puolėjas spėjo iki liepos 20-osios pasinaudoti jam suteikta išlyga, nes bent keliomis dienomis vėliau kauniečiai jau būtų galėję reikalauti išpirkos.

Tad dabar žalgiriečiams teks ieškoti pamainos pajėgiam legionieriui. Tarp galimų kandidatų minimas ir pastaraisiais metais Madrido "Real" klube rungtyniavęs puolėjas Jonas Mačiulis.

Beje, sukrusti "Žalgirio" vadovai turėjo ir prieš keletą savaičių, kai įžaidėjas Lukas Lekavičius kiek netikėtai nutarė pakelti sparnus į Graikiją. Lietuvis neatsispyrė dosniam Atėnų "Panathinaikos" klubo pasiūlymui. Savo ruožtu kauniečiai iš anksto buvo nusižiūrėję Bulgarijos pilietybę turintį amerikietį Dee Bostą. 27 metų 188 cm gynėjas netruko pasirašyti metų trukmės sutartį.


Šiame straipsnyje: Kauno ŽalgirisRoyce O NealeNBA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių