Lietuviai įveikė italus ir pergalingai pradėjo „Akropolio“ turnyrą Graikijoje

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė "Akropolio" taurės turnyrą Graikijoje pradėjo pergalingai. Europos čempionatui besiruošiantI. Jono Kazlausko kariauna Atėnuose rezultatu 79:63 įveikė Italijos rinktinę.

Mūsiškiai laimėjo visus 4 rungtynių kėlinius ir šiame kontrolinių rungtynių ciklę iškovojo jau devintąją pergalę iš tiek pat galimų.

Lietuvos rinktinė: Linas Kleiza (18 tšk), Darjušas Lavrinovičius (14), Jonas Valančiūnas, Mantas Kalnietis ir Tomas Delininkaitis po 9.

Rytoj lietuviai 19 val. susitiks su turnyro šeimininkais graikais.

Rungtynių eiga

I kėlinys. Lietuvos rinktinės penketas: Mantas Kalnietis,  Renaldas Seibutis, Jonas Mačiulis, Linas Kleiza ir Jonas Valančiūnas.

Taškų sąskaitą lietuvių gretose pirmasis atidaro L. Kleiza. Netrukus puolėjas prasižengia ir varžovai meta 3 baudos metimus. Netrukus Linas pelno 4 savo tašką.  J. Valančiūnas realizuoja 1 iš 2 baudos metimų, vėliau vidurio puolėjas taiklus iš po krepšio. Tačiau italai nesnaudžia ir po poros sėkmingų atakų išsiveržia į priekį - 9:7. M. Kalnietis rezultatą išlygina (5 min).

Taiklūs L. Kleizos baudos metimai. Tolimas varžovų šūvis. Lietuviai ir toliau taškus renka baudos metimais - šį kartą sėkmingai tai daro J. Mačiulis. M. Kalnietis prameta abu baudos metimus. Po pirmojo kėlinio rezultatu 17:16 pirmauja Lietuva.

II kėlinys. L. Kleiza pelno jau 10-ąjį savo tašką. T. Delininkaitis į italų krepšį smeigia tritaškį. Tuo pačiu atsako A. Gentile.

Iš toli taiklus ir aikštėje pasirodęs D. Motiejūnas. Keturi iš eilės D. Lavrinovičiaus taškai. Italai tritaškiu sumažina lietuvių pranašumą iki 6 taškų. Po dviejų kėlinių Lietuvos rinktinė priekyje 38:32.

Iki didžiosios pertraukos mūsiškių gretose rezultatyviausiai rungtyniavo L. Kleiza (13 tšk), D. Lavrinovičius ir T. Delininkaitis (abu po 6).

III kėlinys.  Du J. Mačiulio taškai su varžovo pražanga. Lietuviai nutolsta jau 11 taškų skirtumu. D. Lavrinovičus perima kamuolį ir jį lyg įžaidėjas pakabina M. Kalniečiui. Darjušas pelno 6 taškus iš eilės ir šiandien jau yra surinkęs jų 14. Sužaidus 25 min. rezultatu 49.:37 pirmauja Lietuva.

Aikštėje pasirodęs V. Čižauskas pelno pirmuosius savo taškus. Solidų lietuvių pranašumą italai sugeba sumažinti iki vienžeklio. Tačiauk ketvirčio pabaigoje lietuviai nutraukia taškų badą ir po trijų kėlinių pirmauja rezultatu 60:49.

IV kėlinys. L. Kleiza pelno 5 iš eilės taškus. Big V prideda dar 2 lengvus taškus. J. Valančiūnui "išrašomas" galingas blokas, T. Delininkaitis greitoje atakoje pelno 2 taškus su pražanga. Pyktelėjęs Jonas bloku "pavaišina" ir savo oponentą. 

M. Kalniečo ir D. Motiejūno taškai. Lietuvos rinktinė švenčia pergalę - galutinis rungtynių rezultatas 

Situacija prieš rungtynes

Pergalės. Nors mūsiškių žaidimas banguoja, tai netrukdo pasiekti pergalių. Europos čempionatui besiruošiantys lietuviai laimėjo visas 8 iki šiol vykusias kontrolines rungtynes. Tokiu pasiekimu gali pasigirti tik dar viena Senojo žemyno pirmenybėse dalyvaujanti rinktinė. Čempionų titulą ginantys ispanai taip pat laimėjo visas 6 draugiškas rungtynes.

Laikas. Vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas po laimėto 4 komandų turnyro Vilniuje teigė, kad Graikijoje komanda jau turi pademonstruoti solidų ir brandų žaidimą. „Laukti nėra ko, tegul spragos išlenda, tačiau Akropolio turnyre turime siekti aukščiausios kokybė. Ten vykstame ne eksperimentuoti, o šlifuoti labai konkrečius dalykus“, - po pergalės prieš čekus kalbėjo J. Kazlauskas.

Nelaimingieji. Praėjusią savaitę Lietuvos rinktinės trenerių štabas atsisakė atakuojančio gynėjo Martyno Gecevičiaus paslaugų. Pasak J. Kazlausko, rinktinės propaguojamas žaidimo braižas yra netinkamas šio snaiperio žaidimui. Beveik neabejojama, kad po turnyro Graikijoje bus paskelbtos dar dviejų nelaimingųjų pavardės. 

Dviguba gynyba. Nors priekinės linijos jėga lietuviai tikrai nesiskundžia, rinktinės kandidatams vis dar trūksta susikalbėjimo tarpusavyje. Kai rungtynėse su suomiais priešininkai dvigubindavo gynybą prieš Liną Kleizą ar Joną Valančiūną, šie nesugebėdavo atmesti kamuolio laisviem likusiems komandos draugams. Tai bus viena iš pagrindinių užduočių šio vakaro rungtynėse.

Varžovai. Italai šią vasarą kontrolinėse rungtynėse įveikė Gruzijos ir Lenkijos ir Juodkalnijos rinktines. Netikėtą pralaimėjimą Simone Pianigini auklėtiniai patyrė prieš belgus. Italai taip pat pripažino slovėnų ir žydų pranašumą. Šiandieninių Lietuvos varžovų gretose kol kas solidžiausiai rungtyniauja Luigi Datome. Pietro Aradori, Andrea Cinciarini ir Marco Belinelli.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių