Akistata: buvęs mokinys – prieš mokytoją

"Jis – tobuliausias treneris", – taip legendinį serbų krepšinio strategą Željko Obradovičių yra apibūdinęs Šarūnas Jasikevičius. Šiandien buvę bendražygiai susitiks kaip varžovai.

Dvikova – Stambule

Š.Jasikevičiaus vadovaujami Kauno "Žalgirio" krepšininkai šį vakarą Stambule žais Eurolygos trečio turo rungtynes su Ž.Obradovičiaus treniruojama "Fenerbahçe" komanda.

Lietuvio ir serbo keliai buvo susikirtę Atėnų "Panathinaikos" klube. 2009-aisiais žaidėjas Š.Jasikevičius ir treneris Ž.Obradovičius su "Panathinaikos" tapo Eurolygos čempionais.

Su Serbijos krepšinio grando darbo metodais susipažinęs ir "Žalgirio" vidurio puolėjas Robertas Javtokas: jis, atstovaudamas Ž.Obradovičiaus vadovaujamam "Panathinaikos", Eurolygos viršūnę buvo pasiekęs 2007-aisiais.

"Lietuviai žino viską apie krepšinį", – yra pabrėžęs Ž.Obradovičius.

Visi varžovai – motyvuoti

Pastarąjį kartą "Žalgiris" įveikė "Fenerbahçe" 2011-ųjų vasarį – tada Eurolygos turnyro "Top 16" etapo rungtynes savo arenoje kauniečiai laimėjo po pratęsimo 85:84.

Tąsyk Stambulo komandoje buvo ir Š.Jasikevičius bei Darjušas Lavrinovičius.

Šį Eurolygos sezoną Turkijos čempionai iškovojo jau dvi pergales: namuose 67:66 palaužė "Brose Bamberg", o Ispanijoje 73:72 – "Barcelona" ekipą.

"Ir visas kitas rungtynes varžovai bus neįtikėtinai motyvuoti įveikti "Fenerbahçe", – tvirtino Ž.Obradovičius.

Ginasi geriau nei puola

"Jie žaidė su labai rimtais varžovais, laimėjo, bet galėjo ir pralaimėti. Krinta į akis tai, kad "Fenerbahçe" šiuo metu įmeta vidutiniškai po 70 taškų. Mums reikės žaisti greičiau, nes, sustojus penki prieš penkis, ūgio persvara – jų naudai", – vakar prieš skrydį į Stambulą svarstė Š.Jasikevičius.

Kad "Fenerbahçe" kol kas nepasižymi rezultatyvumu, pripažino ir šios ekipos vidurio puolėjas Ekpe Udohas.

"Mūsų gynyba, ko gero, viena geriausių, tačiau reikia kamuolį ir į krepšį įmesti. "Žalgiris" – dinamiška, kietą žaidimą mėgstanti komanda", – kalbėjo E.Udohas.

"Praėjusį sezoną "Fenerbahçe" rungtyniavo Eurolygos finale, ekipos sudėtis beveik nepasikeitusi, krepšininkai susižaidę ir tai – iškalbingas signalas mums, kad laukia sunkus išbandymas. Be to, papildoma Stambulo komandos jėga – sirgaliai, tad mačas bus azartiškas", – teigė "Žalgirio" kapitonas Paulius Jankūnas.


Stambulo "Fenerbahçe"

Berkas Ugurlu Turkija 192 cm gynėjas

Bobby Dixonas JAV / Turkija 178 cm gynėjas

Kostas Sloukas Graikija 190 cm gynėjas

Melihas Mahmutoglu Turkija 191 cm gynėjas

Bogdanas Bogdanovičius Serbija 198 cm gynėjas

Egehanas Arna Turkija 203 cm puolėjas

Jamesas Nunnally JAV 201 cm puolėjas

Nikola Kaliničius Serbija 203 cm puolėjas

Luigi Datome Italija 203 cm puolėjas

Baris Hersekas Turkija 208 cm puolėjas

Pero Antičius Makedonija 211 cm vidurio puolėjas

Janas Vesely Čekija 213 cm puolėjas

Ekpe Udohas JAV 208 cm vidurio puolėjas

Ahmetas Duverioglu Turkija 210 cm vidurio puolėjas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių