„Aistės-LSU“ svečiuose nugalėjo Ukmergės krepšininkes

  • Teksto dydis:

Dvi galingai sužaistos kėlinių pabaigos lėmė tai, kad iš dviejų komandų, ieškojusių pirmosios pergalės naujajame sezone, akistatos nugalėtojomis išėjo Kauno „Aistės-LSU“.

Nepaisant visų Ukmergės „Vilkmergės“ krepšininkių bandymų sugrįžti į rungtynes, galutinę persvarą savo rankose išlaikė kaunietės, nugalėjusios varžoves 76:64 (19:11, 21:12, 13:10, 23:31).

Mačo pradžioje anaiptol neatrodė, kad rungtynių baigtis paaiškės labai greitai. Kaip lygios su lygiomis kovojusios ukmergiškės jau pirmąją minutę išsiveržė į priekį ir likusią kėlinio dalį niekur nesirengė toli paleisti kauniečių – 2:0, 7:7, 11:12. Tačiau likusias 100 sekundžių ketvirtyje situaciją jau kontroliavo „Aistės-LSU“ – jos laimėjo atkarpą 7:0 ir susikūrė tvirtesnį pagrindą po savo kojomis tolimesnei mačo daliai. Antrasis kėlinys buvo pirmojo kopija – „Vilkmergės“ krepšininkės ilgą laiką žaidė lygiai ir, nors nesugebėjo priartėti, bent jau nebeleido viešnioms tolti tolyn. Visgi Ukmergės atstovės nepasinaudojo keliomis suteiktomis progomis, pramesdamos laisvus metimus netgi iš po krepšio, kuo „Aistės-LSU“ pasinaudojo iškart. Per pusę kėlinio aikštelėms šeimininkėms kaunietės leido įmesti tik tris taškus, kai pačios surinko 14 ir įpusėjus rungtynėms pirmavo jau 17 taškų persvara – 40:23.

Nepaisant lyg ir saugaus atstumo, mačo įtampa niekur nedingo. Per pusę trečiojo kėlinio abi komandos sugebėjo pramesti tiek metimų, net nelietusių lanko, kiek jų užtektų kelioms rungtynėms. Kiek silpniau ketvirtį pradėjus „Aistėms-LSU“ ukmergiškės bandė grįžti į rungtynes, tačiau šios viltys truko neilgai. Po minutės pertraukėlės į aikštelę grįžusios kaunietės jau nedavė daugiau šansų varžovėms patikėti savo jėgomis, sumažino skubotų metimų skaičių ir išlaikė status quo mačo eigoje – 53:33. Netgi tokioje situacijoje „Vilkmergė“ dar nesirengė pasiduoti. Likus žaisti keturias minutes aikštelės šeimininkės sugebėjo priartėti 14 taškų atstumu (52:66), o dar po pusantros minutės skirtumas sumenko iki 12 taškų (57:69), o dar po minutės ukmergiškių deficitas jau buvo vienženklis (60:69). Vis dėlto Ukmergės komanda pralaimėjo dvikovą ir su laiku, ir su „Aistėmis-LSU“ – 64:76.

Kauno krepšininkės puikiai tvarkėsi su varžovėmis baudos aikštelėje – pačios mesdamos 54 % taiklumu (24/44), varžovėms jos tai leido daryti vos 29 % tikslumu (16/55).

„Vilkmergė“: Martyna Petrėnaitė 21 taškas (8 atk. kam.), Karolina Ambotaitė 12, Rita Žilinskaitė 10.

„Aistės-LSU“: Karolina Kazočiūnaitė 19 (7 atk. kam.), Gintarė Paulauskaitė 12, Klaudija Serkevičiūtė 11 (6 rez. perd.), Akvilė Baronėnaitė (14 atk. kam.) ir Gintarė Jasiunskaitė po 9.

Martyna Petrėnaitė, „Vilkmergės“ puolėja: „Labai gaila, kad turėjome tokį gerą šansą padaryti didelę šventę tiek Ukmergei, tiek pačioms sau, visam mūsų klubui, kuris pamažu virsta šeimyna, tačiau jo neišnaudojome. Tikiu, kad galime daug nuveikti, ir tai tik pirmos rungtynės, bus tik geriau, visos kovėsi, labai norėjo, treneris ir vadyba stipriai pergyveno ir palaikė, tačiau nesumesti metimai iš po krepšio leido varžovėms atitrūkti į priekį. Sveikinu „Aisčių-LSU“ komandą su pergale, o aš pažadu, kad mes dar parodysime, ką galime. Noriu padėkoti sirgaliams, kurie sukūrė nepaprastą atmosferą, ir buvo tikrai šeštas žaidėjas aikštelėje“.

Rokas Kondratavičius, „Aisčių-LSU“ vyr. treneris: „Sveikinu savo komandą su pergale, mums jos labai reikėjo pirmiausia psichologiškai, merginos šaunuolės. Kontroliavome rungtynes, žaidimas tikrai pagerėjęs, bet bangavimų neišvengta. Taip žaisti, kaip sužaidėme paskutines penkias minutes, negalima prieš jokį varžovą, nes iš karto varžovas gali nubausti. Pagrindinis dalykas, kurį vis dar reikėtų pataisyti ir tobulinti, yra gynyba“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių