Agresyviai į teisėjų rūbinę įsiveržęs ir grasinęs L. Kleiza sulaukė LKL baudos

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio lyga atliko tyrimą dėl incidentų, įvykusių po „Betsafe–LKL“ čempionato rungtynių Vilniuje tarp „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“, ir priėmė sprendimą paskirti piniginę baudą „Lietuvos ryto“ klubui už LKL nuostatų pažeidimus.

„Lietuvos ryto“ klubas pažeidė tris LKL nuostatų punktų reikalavimus.

„Lietuvos ryto“ klubo viceprezidentas Linas Kleiza po rungtynių įsiveržė į teisėjų kambarį, agresyviai priekaištavo, įžeidinėjo ir grasino teisėjams, pažeisdamas LKL nuostatų punktų 9.2.2. ir 40.2.4. reikalavimus.

Vėliau L. Kleiza nepagrįstai kritikavo rungtynių teisėjus ir socialinėje erdvėje bei žiniasklaidoje, pažeisdamas LKL nuostatų punkto 46.1.2. reikalavimus.

Išklausiusi visas incidente dalyvavusias puses ir įvertinusi rungtynių inspektoriaus parengtą ataskaitą, LKL priėmė sprendimą: skirti 600 eurų baudą „Lietuvos ryto“ klubui už L. Kleizos įsiveržimą į teisėjų rūbinę, agresyvų elgesį ir grasinimus; skirti 600 eurų baudą „Lietuvos ryto“ klubui už L. Kleizos išsakytą nepagrįstą kritiką socialinėje erdvėje ir žiniasklaidoje.

LKL paskyrė „Lietuvos ryto“ klubui bendrą 1200 eurų baudą.

„Lietuvos ryto“ klubas gali per 3 dienas pateikti apeliacinį skundą dėl paskirtų nuobaudų, skundą svarstytų LKL drausmės komisija.

LKL taip pat įspėjo „Lietuvos ryto“ trenerį Rimą Kurtinaitį dėl išsakytų abejonių rungtynių teisėjams per oficialią spaudos konferenciją. R. Kurtinaitis pažeidė nuostatų punkto 46.1.2. reikalavimus.

Klubui skirtas įspėjimas ir dėl neveikiančio vieno iš atakų trukmės laiko matavimo prietaiso.

2017–2018 m. „Betsafe–LKL“ čempionato vykdymo nuostatų punktai:

9.2.2. LKL dalyviams draudžiamas chuliganiškų, žeminančių ir/ar agresyvių veiksmų, necenzūrinių, įžeidžiančių ir/ar grasinančių žodžių ir/ar gestų ir/ar veiksmų naudojimas, neapykantos ir/ar smurto (psichologinio, fizinio) kurstymas.

40.2.4. Į teisėjų rūbinę gali įeiti tik rungtynių teisėjai, rungtynių inspektorius ir LKL administracijos darbuotojai. Bet kurie kiti asmenys į teisėjų rūbinę gali įeiti, tik leidus vyresniajam rungtynių teisėjui arba rungtynių inspektoriui.

46.1.2. LKL dalyviai turi skelbti tikslią, tikrą, pagrįstą ir teisingą informaciją etiška forma. LKL dalyviams draudžiama viešai grasinti, įžeidinėti, platinti nepagrįstą kritiką, konfidencialią, tikrovės neatitinkančią informaciją, kuri žemina fizinio asmens garbę ar orumą, žeidžia juridinio asmens reputaciją arba kenkia LKL ar LKL klubų interesams ir/arba reputacijai. Kritika laikoma nepagrįsta, jei ji platinama nesiėmus priemonių konstruktyviai išspręsti situaciją lygos viduje, nepateikiant konkrečių argumentų, faktų ir/arba neetiškai.


Šiame straipsnyje: Linas KleizaLietuvos rytasLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

REALYBĖ

REALYBĖ portretas
Vaikine---GĖDA,o dar esi KAUNIETIS

Ugnius

Ugnius portretas
Palyginkime geriausių Lietuvos krepšinio komandų žaidimą. Panevėžio Lietkabelis sutriuškino ne tik Vytautą, bet ir tą patį Lietuvos rytą. Gi šis vargo ir su Juventusu ir su Vytautu. Lietuvos rytą labai susilpnino centro netekimas. Jei jaunas, buvęs žalgirietis tampa komandos lyderiu - daug ką pasako. Žalgiris nuosekliai ugdo vis naujus krepšinio žvaigždutes. Vilnius tokių krepšinio mokyklų beveik nebeturi. Na, ir anksčiau mažai ką paruošdavo. Manau, jog treneris ir komandos vadovai pyko prieš teisėjus ne dėl to, kad teisėjavo žalgirio naudai, o iš objektyvių teisėjų vilniečiai laukė didelio palaikymo. O kai to neatsitiko, tai ir pasiuto.

Tautvilis

Tautvilis portretas
Lietuvos rytas svečiuose vos vos įveikė Juventus. Tas labai gerai parodo Ryto stiprumą. Ir, matyt, uteniškiai gali sakyti, kad teisėjai Vilniui padėjo.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių