1-ąjį „Atlanto“ taurės krepšinio turnyrą laimėjo „Šilutės šamai“

Krepšinį dažnai žaidžiantis „Atlanto“ futbolo klubo generalinis direktorius Vacys Lekevičius, atsižvelgęs į tai, kad 50-mečiams ir vyresniems nėra Klaipėdoje krepšinio pirmenybių, pakvietė juos prisiminti jaunas dienas.

1-ajame „Atlanto“ taurės turnyre panoro dalyvauti keturios komandos: „Labas“, „Ranga“, „VPK-Prometėjas“ ir „Šilutės šamai“. Ir pradžių jos išmėgino jėgas tarp savęs po du kartus. Geriausiai sekėsi šilutiškiams, antri buvo „Rangos“ krepšininkai, treti – „VPK-Prometėjaus“ atstovai, ketvirti – ekipos „Labas“ nariai.

Pirmieji rezultatai neatėmė vilties laimėti taurę nė iš vienos komandos – visų dalyvių dar laukė pusfinalio mūšiai.

Dėl bilieto į finalą pirmoje poroje susirėmė „Šilutės šamai“ ir „Labas“. Po dviejų kėlinių šilutiškiai pirmavo vos 1 tašku – 31:30. Po pertraukos pamario penketukas laimėjo trečiąjį ketvirtį 28:14 ir nepaleido pergalės iš savo rankų. Finalinė sirena nuskambėjo „šamams“ pirmaujant 79:67.

Daug atkaklesnės buvo kitos varžybos, kuriose rungtyniavo „Rangos“ ir „VPK-Prometėjo“ ekipos. Tris kėlinius pirmavę statybininkai sustojo per paskutiniąsias dešimt minučių. Policininkai ir ugniagesiai susitikimo pabaigą laimėję 23:10, iškovojo pergalę 64:58.

Susitikime dėl 3-iosios vietos tarp „Labas“ ir „Rangos“ penketukų, lemiami įvykiai taip pat klostėsi ketvirtajame kėlinyje. Jį 17:7 laimėję „Rangos“ krepšininkai, šventė sėkmę 57:46.

Finale tarp „Šilutės šamų“ ir „VPK-Prometėjo“ atkaklios buvo tik pirmasis ketvirtis. Kas verti būti čempionais, šilutiškiai pademonstravo antrajame kėlinyje, kurį laimėję 30:7, pabėgo į priekį 41:23. Po pertraukos „šamai“ tolo ir triumfavo finale 82:48.

Tarp nugalėtojų rezultatyviausiai žaidė Arvydas Stonis, pelnęs 17 taškų, ir Gražvydas Šimkus – 15. „VPK-Prometėjo“ penketuke kone pusę taškų (23) surinko V.Lekevičius.

Naudingiausiais žaidėjais išrinkti Gintautas Šeduikis („Ranga“), Darius Varkalis („Labas“), Valdas Repšys („VPK-Prometėjas“) ir A.Stonis („Šilutės šamai“).

„Akivaizdu, kad senjorams reikėjo tokių pirmenybių. Su jaunesniais varžovais jiems per sunku varžytis, vyresnio amžiaus krepšinio mėgėjams Klaipėdoje nėra varžybų. Šįkart susibūrė keturios komandos, tačiau tikiuosi, kad kitame turnyre jų bus daugiau – savo penketukus suburs kretingiškiai, gargždiškiai, dar kurie nors klaipėdiečiai“, – pavykusiomis varžybomis pasidžiaugė V.Lekevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių