Ž.Savickas ir V.Lalas užsitikrino vietą pasaulio galiūnų čempionato finale

Kinijoje tęsiasi pasaulio galiūnų čempionato grupių etapas, kuriame sėkmingai dalyvauja abu Lietuvos atstovai – Žydrūnas Savickas ir Vytautas Lalas. Abu lietuviai dar prieš paskutinę rungtį užsitikrino vietas finale.

Čempiono titulą ginantis Ž.Savickas ketvirtoje rungtyje, vamzdžio pervertime, užėmė antrą vietą ir pelnė 5 taškus. Penktoje rungtyje – sunkvežimio traukime – Ž.Savickas (27 sek.) buvo nepralenkiamas ir pelnė 6 taškus

Iš viso po penkių rungčių iš šešių 26,5 taško surinkęs Ž.Savickas pirmauja ketvirtoje grupėje. Antrą vietą užima amerikietis Mike‘as Burke‘as (23,5 tšk.), o vienas pagrindinių favoritų laikytas lenkas Kšyštofas Radzikowskis (17,5 tšk.) yra tik ketvirtas ir jau nebeturi vilčių patekti į finalą.

Tuo tarpu antroje grupėje dalyvaujantis V.Lalas ketvirtoje rungtyje, sunkvežimio traukime, užėmė ketvirtą vietą (34,6 sek.), o penktoje, statinių mėtymo į aukštį rungtyje, liko antras.

Pasaulio vicečempionas V.Lalas su 23 taškais grupėje nukrito į antrą vietą, į priekį praleidęs švedą Johannesą Arsjo (24 tšk.).

Grupėse likus įveikti paskutinę rungtį abu lietuviai jau nebenukris žemiau antrosios vietos, todėl jau dabar užsitikrino vietas finale, kuriame varžysis 10 geriausių pasaulio galiūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių