Ž.Savickas 13-tą kartą iškovojo Lietuvos galiūno titulą

Žydrūnas Savickas tryliktą kartą tapo Lietuvos galiūnų čempionato nugalėtoju. Tai paaiškėjo savaitgalį Pakruojyje, kur vyko baigiamasis 2012 metų Lietuvos galiūnų čempionato etapas.

Antrą vietą trečius metus iš eilės užėmė Vytautas Lalas, o trečias po ilgos pertraukos tapo 43 metų sportininkas Saulius Brusokas. Jis sugebėjo aplenkti Vidą Blekaitį.

Pakruojyje vykusiame baigiamajame 2012 metų galiūnų čempionato etape, dalyviai varžėsi šešiose rungtyse. Sportininkai tempė 16 tonų sveriantį vilkiką į kalną, prieš save laikė 30 kg svarmenį, kėlė rąstą, nuo žemės atplėšinėjo 340 kg svorį, ant pakylos kėlė nuo 120 iki 170 kg sveriančius akmenis, bei į piramidės viršų kėlė nuo 190 iki 285 kg sveriančius svorius.

Pradžioje dėl pirmos vietos varžėsi V. Lalas ir Ž. Savickas. Nors V. Lalas laimėjo vilkiko į kalną tempimo rungtį, likusiose ėmė dominuoti daugkartinis Lietuvos čempionas Ž. Savickas, kuris ir tapo šalies čempionu.

Stipriausias Lietuvos žmogus Pakruojyje pasiekė ir du Lietuvos rekordus. Jis greičiausiai ant pakylos sukėlė nuo 120 iki 170 kg sveriančius akmenis (19,34 sek.) ir greičiausiai sunešė svorius į piramidės viršų (30,75 sek.).

„Esu patenkintas, kad pavyko apginti čempiono titulą. Kuo toliau, tuo sunkiau tai yra padaryti. Auga nauji sportininkai ir kai kuriose rungtyse jie man meta rimtus iššūkius“, - sako tryliktą kartą Lietuvos galiūnų čempionu tapęs Ž. Savickas.

Atletas teigia, kad dėl perdėto varžybų tvarkaraščio yra sunku varžytis ir Lietuvoje. Rugsėjį Ž. Savickas dalyvaus pasaulio galiūnų čempionate (WSM), kuris vyks JAV mieste Las Vegase, o spalį kovos Lietuvoje. Keturi šalies stipruoliai spalio 6-7 dienomis dalyvaus pasaulio galiūnų čempionų lygos turnyro pusfinalio etape, kuris vyks Vilniuje. Jame varžysis stipriausi pasaulio atletai, o Lietuvos garbę gins Ž. Savickas, V. Lalas, S. Brusokas ir V. Blekaitis.

„Kūnas reikalauja poilsio, tačiau sezonas dar nėra pasibaigęs. Spalį dar vyks pasaulio rąsto kėlimo čempionatas ir po jo planuoja atostogas. Nežinau, kiek jos tęsis“, - sako daugkartinis Lietuvos galiūnų čempionas.

Galutinė Lietuvos galiūnų 2012 metų rikiuotė:

1. Žydrunas Savickas      41 tšk.
2. Vytautas Lalas           34
3. Saulius Brusokas       24
4. Vidas Blekaitis          18,5
5. Vilmantas Bliujus      18
6. Donaldas Andriulis    6,5


NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių