Ž.Janavičius: turiu daugiau padėti „Žalgiriui“

Kauno „Žalgiris“ trečiadienį namuose žais labai svarbias Eurolygos A grupės rungtynes su Stambulo „Fenerbahce-Ulker“. Antradienį ryto treniruotėje dalyvavo vienuolika krepšininkų.

Kaip jau portalas skelbė truputį anksčiau, dėl ligos nesportavo Marcusas Brownas, o Dainiui Šalengai ir Travisui Watsonui komandos treneriai ryte leido pailsėti.

20-metis „Žalgirio“ įžaidėjas Žygimantas Janavičius treniravosi su dideliu entuziazmu, buvo aktyvus - jis laukia nesulaukia tos dienos, kai galės būti naudingesnis „Žalgiriui“. O ir rungtynės su turkų klubu komandai yra labai svarbios.

„Namuose smagu rungtyniauti, nes mes geriau žaidžiame. O mačas su Stambulo komanda mums bus labai svarbus, kovosime dėl savo ateities, todėl labai atsakingai rengiamės šiai dvikovai“, - sakė Ž.Janavičius.

Jis nemano, kad kažkas gali pritrūkti jėgų trečiadienio rungtynėse: „Nesame pervargę, ypač tie, kurie mažiau rungtyniaujame. O daugiau žaidžiantiems treneriai mažina treniruočių krūvius.“

Ž.Janavičius supranta, kad raktas į pergalę bus kieta gynyba. „Stambulo komanda pagal pavardes atrodo labai stipri, tačiau visi žinome, kad žaidžia ne pavardės. Svarbu, ne kas žaidžia varžovų komandoje, o kaip sužaisime patys ir įgyvendinsime savo žaidimo planus aikštėje. Žaisdami namie stengsimės įrodyti, ką galime.“

Tačiau jaunasis įžaidėjas norėtų pats būti labiau naudingas „Žalgiriui“, nes kol kas nėra patenkintas savimi. „Manau, tikrai galėčiau geriau žaisti. Bet vis kažko pritrūksta, galbūt pasitikėjimo, todėl nesijaučiu gerai. Dar tik ieškau savojo žaidimo, - atvirai kalbėjo Ž.Janavičius. - Bet treneris mane vis leidžia į aikštę ir laukia svaresnio mano indėlio. Aš ir pats labai norėčiau būti naudingesnis.“

Žygimantas teigė jaučiantis komandos palaikymą, nes treniruotėse jie mato, kaip įžaidėjas gali žaisti. „Aišku, Brownas kartais duoda velnių, bet jis negaili ir patarimų - juk yra labiausiai patyręs iš mūsų“, - šyptelėjo Ž.Janavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių