Žiemiškame Baltijos šalių derbyje – Lietuvos regbininkų pergalė

  • Teksto dydis:

Lietuvos regbio rinktinė dramatiška pergale pradėjo Europos čempionato „Conference 1” diviziono Šiaurės konferencijos turnyrą. Lietuviai šeštadienį žiemiškose oro sąlygos 11:6 (3:3) nugalėjo Latvijos komandą.

Komandoms teko rungtyniauti itin ekstremaliomis oro sąlygomis. Dėl sniego ir šalčio komandoms sunkiai sekėsi žaisti su kamuoliu, o pirmajame kėlinyje daugiau atakavo latviai. Vis dėlto, patikima lietuvių gynyba leido išsaugoti lygų rezultatą 3:3. Pirmuosius taškus lietuviams pelnė Kęstutis Marcišauskas.

Antrajame kėlinyje Lietuvos regbininkai žaidė aktyviau ir 74-ąją minutę Vytaras Bloškys pelnė žeminimą bei išvedė lietuvius į priekį 8:3. Nors latviai dar spėjo pelnyti tris taškus, tašką mače padėjo baudos smūgį realizavęs Dovydas Taujanskas.

„Tai yra gera pergalė. Kaip visi matėme, šiandien buvo labai sudėtinga žaisti, oro sąlygos neleido mums rungtyniauti taip, kaip esame įpratę. Džiaugiuosi, kad vyrai pademonstravo kovingumą ir sugebėjo perlaužti rungtynių eigą net ir tokiomis sąlygomis. Svarbiausia yra pasiekta pergalė“ , – sakė Lietuvos rinktinės treneris iš PAR Ntando Manyosha.

Antrąsias rungtynes lietuviai žais po savaitės išvykoje su Čekija.

„Čekija bus labai stiprus priešininkas, bet mes turėsime du naujus žaidėjus – Marių Andrijauską ir Mantvydą Tveragą, Jie gerokai sustiprins mūsų ekipą. Taip pat oro sąlygos turėtų būti geresnės, todėl tikiuosi, kad bus gera kova“, – pridūrė N. Manyosha.

„Oras buvo mums nepalankus, negalėjome žaisti greitai, o lėtas žaidimas yra varžovų pranašumas. Kamuolio kontrolės nebuvo jokios, todėl svarbiausia, kad laimėjome. Kiek stebėjau, Čekijoje dabar irgi panašios oro sąlygos. Mums norėtųsi kur kas geresnių. Čekai yra visai kitokio kalibro komanda“, – teigė Lietuvos rinktinės veteranas Mindaugas Misevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių