Žiegždrių apylinkėse vyks žemaitukų varžybos

Šeštadienį Žiegždrių apylinkėse (Samylų seniūnija) varžysis žemaitukai – čia vyks ištvermės jojimo ir važiavimo varžybos "Jotvingių taurė".

Vienas varžybų organizatorių – žemaitukų augintojas iš Žiegždrių, ūkininkas Vidas Kūlokas. Jis įsitikinęs, kad šie žirgai be pagrindo nurašomi, laikomi žemesnės kategorijos nei įprasto ūgio ir svorio žirgai. "Nežemindamas prastesnių nei žemaitukai didžiųjų žirgų, galiu pasakyti: prastas tas lietuvis, kuris neužaugino žemaituko. Juk ši lietuviška žirgų veislė turėtų būti mūsų tautos pasididžiavimas, nes jokios kitos veislės žirgai tiek neįveikia, kiek žemaitukai. Ir pastarųjų metų žygiai tai rodo: su dviem žemaitukais nujota iki Juodosios jūros, apjota Baltijos jūra – iš viso 6 tūkst. km, pernai nujota iki Uralo – taip pat 6 tūkst. km. Tokių rezultatų kitų veislių žirgai nėra pasiekę", – užsiminė V.Kūlokas.

Pasak jo, varžybose bus jojama 17, 25, 42 ir 59 km trasose. Bus atskiros rungtys vaikams, pradedantiesiems. "Tokiose varžybose reikia dalyvauti nuosekliai, kad bėgant laikui galėtum joti vis didesnius atstumus. Be to, mes neeikvojame žirgų. Neatsitiktinai ištvermės jojime yra įvestas minimalus laikas – 59 ir 42 km atstumų negalima joti greičiau nei 16 km/val. Kitaip būsi diskvalifikuotas. Visa tai tam, kad žirgas liktų sveikas, saugus", – pasakojo V.Kūlokas.

Žiegždriuose bus duodamas varžybų startas, toliau trasos drieksis per apylinkių miškus – tam įrengtos trasos. "Ištvermės jojimo ir važiavimo tikslas yra būti gamtoje, prajoti didelį atstumą išsaugant sveiką žirgą ir save", – aiškino vienas varžybų organizatorių. Varžybas jis organizuoja kartu su Žemaitukų arklių augintojų asociacija, Dubravos miškų urėdija ir Kauno rajono savivaldybe. Jų dalyviai varžysis ir važiavimo rungtyse: važiuos karietomis, brikomis. Varžybų pradžia – spalio 21 d. 10 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oras

oras portretas
kur kada startas finišas? ar čia tik garsus būm dėl 2 mergų?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių