„Žemaitijos dragūnas“ apgynė Lietuvos čempionų titulą

Lietuvos vyrų rankinio lygos čempionatas baigėsi Klaipėdos „Žemaitijos dragūno“ komandos pergale. Tai – trečiasis iš eilės uostamiesčio rankininkų  titulas.

Antrajame superfinalo mače, kuris vyko Kaune, „Žemaitijos dragūnas“ 24:20 antrą kartą nugalėjo Kauno „Granitą-Gają-Karį“ ir laimėjo seriją 2:0. Pirmasis mačas baigėsi 26:24 klaipėdiečių naudai.

Antrosios finalo rungtynės prasidėjo nervingai ir nerezultatyviai. Starto jaudulį greičiau įveikė klaipėdiečiai, kurie pirmieji pramušė Kauno rankininkų gynybos sieną. „Žemaitijos dragūno“ komandos gynybą griovė daugiausia Vaidas Drevinskas, tačiau to pakako, kad įpusėjus kėliniui rezultatas būtų lygus - 6:6. Vos dėlto nuo šios akimirkos pradėjo ryškėti klaipėdiečių pranašumas, o granitiečių atakos vis dažniau strigo varžovų gynybos gniaužtuose.

Antrajame kėlinyje „Žemaitijos dragūnas“ padidino skirtumą iki 4-6 įvarčių, o didžiausias skirtumas buvo 23:16.

„Toks įspūdis, kad ir šiandien žaidėme namie - mūsų sirgaliai buvo aštuntuoju žaidėju, - po pergalės sakė „Žemaitijos dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas, dėkodamas komandos aistruoliams, kurių audringas palaikymas sudarė įspūdį, kad mačas vyko ne Kaune, o Klaipėdoje. – Labai svarbus dalykas finalo serijoje buvo tai, kad mes pasikliovėme daugiau žaidėjų. Šiuolaikiniame labai greitame rankinyje sunku žaisti septyniais rankininkais, todėl mūsų varžovai greičiau pavargo.“

A.Juškėnas pripažino, kad viso sezono sėkmę lėmė gynyba. Sunkus ir pasiaukojamas darbas ginantis buvo pavojingiausias klaipėdiečių ginklas. „Mes savo žaidimą grindžiame nuo gynybos, todėl jau antrą sezoną praleidžiame mažiausiai įvarčių. Tai – darbo treniruotėse rezultatas“, - teigė A. Juškėnas.

„Granito-Gajos-Kario“ vyriausiasis treneris Valdemaras Novickis mano, kad nepavyko nuteikti komandos kovoti taip, tarsi šis mačas būtų gyvybės ir mirties klausimas. „Mūsų žaidėjams trūksta ir žaidybinės praktikos. Klaipėdiečiai, rungtyniavę ir Baltijos lygoje, buvo labiau susižaidę, tad mus pranoko komandiniu žaidimu. Pavyzdžiui, mūsų ekipos rankininkas Paulius Zėringis treniruojasi tik kartą per savaitę, tad suprantama, kad aikštėje, ypač tokios svarbos rungtynėse, būna daug tarpusavio nesupratimo. Tad tenka konstatuoti, kad mūsų komanda šį sezoną dar nebuvo pasirengusi tapti čempione. Viską reikia išgyventi, nors aš ir labai nemėgstu pralaimėti“, - pripažino olimpinis čempionas V.Novickis.

Jis tikisi, kad pralaimėjimai išeis į naudą pakankamai jaunai komandai, užgaus ir jaunų, ir vyresnių rankininkų ambicijas. Kitą sezoną granitiečiai tikisi rasti lėšų, kad galėtų dalyvauti Baltijos lygos čempionate, tačiau Europos turnyre tikrai nedalyvaus – pasak V.Novickio, komanda tam nėra pasirengusi.

Abiejų komandų treneriai atkreipė dėmesį, kad šis čempionatas – vienas stipriausių per keletą pastarųjų metų. V.Novickio teigimu, labai gerai, kad Lietuvos rankinio lyga padėjo sustabdyti į užsienį išvykstančių jaunų žaidėjų srautą, be to, pagerėjo komandų finansavimas.

„Kuo daugiau bus tokių rungtynių, kaip tarp „Žemaitijos dragūno“ ir „Granito-Gajos-Kario“, tuo bus įdomiau, ateis daugiau žiūrovų, turėsime daugiau rėmėjų“, - vylėsi V.Novickis.

Statistika

„Granitas-Gaja-Karys“-„Žemaitijos dragūnas“  20:24(11:14). Įvarčiai: Vaidas Drevinskas 12, Robertas Švedas 4, Mindaugas Urbonas 1, Valdas Jarukas 1, Edvinas Balčiūnas 1, Paulius Šarkauskas 1/Arūnas Šrederis 7, Karolis Stropus 5, Benas Petreikis 5, Gražvydas Juška 2, Darius Jasinskas 2, Jonas Truchanovičius 2, Tadas Stankevičius 1.

Galutinė komandų rikiuotė

1. Klaipėdos „Žemaitijos dragūnas“,  2.     Kauno „Granitas-Gaja-Karys“,  3. Kauno „Lūšis“,  4. Vilniaus „VHC Šviesa“, 5. Alytaus „Almeida-Stronglasas“, 6. Vilniaus HC „Vilnius“,  7. ‚Utena“, 8. Varėnos „Ūla“, 9. Šiaulių „Universitetas-Gubernija-Diringa“, 10. Panevėžio RK“Grifas-KKSC“.


Šiame straipsnyje: RankinisGranitas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių